Als ik mensen vertel dat we op fietsvakantie gaan met drie kinderen, zijn de reacties geregeld verbaasd. En soms zelfs ronduit meewarig. Vaak zeg ik dan ook nog heel zen ‘de reis is de bestemming’ en ik meen dat dus oprecht.

Tot ergens vorige week was het plan om op de maandag te gaan beginnen aan onze missie; van Linne naar Saarland. De man realiseerde zich echter dat ik het weekend nog mocht gaan werken en zei heel subtiel dat ik helemaal gek zou worden als we op de maandag meteen zouden gaan.

Dat klopt, en dus werd het doel om dinsdagochtend vroeg te gaan vertrekken. De maandag stond in het teken van inpakken, opruimen, de laatste inkopen en zelfs nog wat fietsklusjes.

Hoewel ik het onderweg zijn heerlijk vind, geldt dat zeker niet voor de voorbereidingen die er bij komen kijken. Je zou denken, er moeten weinig spullen mee en dus ben je zo klaar, maar dat gaat toch niet helemaal op.

Sowieso is het handig om de wasbulk te hebben weggewerkt zodat je niet misgrijpt. Soms heb je een bepaald specifiek ding gewoon nodig. Het is ook altijd even heel hard denken over wat er dan precies mee moet en in welke tas het dan gestoken moet worden.

Tussendoor moet er gegeten worden, kids worden aangespoord om na te denken over hun eigen spullen en het huis moet op orde. Dat laatste is overigens een luxe ding. De schoonmaakster komt ondanks onze vakantie toch gewoon, dan is een opgeruimde toko wat mij betreft noodzakelijk.

Over een kleine drie weken komen we dan in een spik en span huis thuis. Dat is een heerlijkheid opzich. Het maakt het opruimen dan een stuk gemakkelijker en aangezien ik voorzie dat ik meteen volle bak aan de slag mag qua school en werk een prettig uitgangspunt.

De intentie is dus om dinsdagochtend bijtijds naar het station te fietsen om daar de trein naar Roermond te nemen. Ik voorzie dat dat gaat lukken. We moeten nog een paar kleine puntjes op i’s zetten maar dat moet prima goedkomen.

Fijn om weer op pad te gaan. Ik ben erg benieuwd naar onze belevenissen. De kleuterdochter is er in ieder geval al helemaal klaar voor.