Met de Harry Potter experience in the pocket, blijven er twee dagen over om Londen te verkennen. Op deze zaterdag hadden we groot geluk met on-Engels weer, we namen de jassen niet eens mee.

Zoals het toeristen betaamt, hadden we de intentie om wat van de highlights van deze fantastische stad te gaan bekijken en omdat we dat graag op onze eigen manier doen, maakten we er geen standaard excursie van.

De London-eye stond op het lijstje, maar kort onderzoek leerde dat de prijs ons echt wat te gortig werd. Het bleef derhalve bij zwaaien. De man vond uit dat we vrijblijvend konden gaan kijken naar de zogenaamde Wallace Collection, en om een beetje gevoel over de geschiedenis te krijgen zijn we dat maar eens gaan doen.

Het bleek een schot in de roos, het oorspronkelijke idee was om er snel doorheen te kijken, maar de collectie van schilderijen bleek interessanter dan verwacht. We zagen Rembrandts, Jan Steen, Ruysdeal en nog veel meer schilders waar allerlei straten naar zijn vernoemd. Ik had tot mijn verbazing nog best wel langer willen blijven kijken, maar dat waren de kids toch niet zo met me eens.

Na deze culturele uitspatting wandelden we door de stad, aten een ijsje, keken bij Buckingham Palace, gingen naar Harrods, bezochten de man en de groepzeszoon een Aston Martin showroom en eindigden we bij een hippe speeltuin bij het net zo hippe Battersea Power Station.

Daar konden de kids mooi even uitrazen zodat we daarna met de waterbus richting de towerbridge konden gaan. Daar hadden we een pasta-restaurant uit de Lonely Planet in gedachten, maar dat feest ging niet door. De Lonely Planet hype zorgde voor te veel wachttijd. Het werd pizza in een ander restaurant. Ook lekker.

Een toffe dag was het al met al. En op zondag mogen we nog een keer!