De nachttrein dus, Caledonian Sleeper om precies te zijn, bracht ons in ongeveer dertien uur naar Fort William in Schotland. Voor kinderen is zo’n slaaptrein echt fantastisch, voor wat langere volwassenen best ok. Heel geweldig slaap je niet, maar zo’n afstand semi-slapend overbruggen is natuurlijk wel fijn.

Toen ik op maandagochtend mijn ogen open deed keek ik naar bekende landschappen die in een rustig tempo voorbij trokken. Ooit liepen de man en ik samen met twee vrienden de West Highland Way van Glasgow naar Fort William en precies dat terrein was te zien toen ik wakker werd.

Tegen tien uur waren we op onze bestemming en het contrast met Londen kon niet groter zijn. Er zijn heus ook mensen in Fort William, maar veel er van zijn gekleed in sportieve outfits omdat ze wandelen of fietsen in de omgeving.

Bij de lokale toeristeninformatie kregen we in het Nederlands tekst en uitleg over een wandelroute. En bij de eerste de beste winkel die we binnenstapten om vervanging te zoeken voor de schoenen van de kleuterdochter slaagden we direct.

De vibe was daarmee relaxed en dat was voor mij meer dan welkom na drie dagen drukte. Rond het middaguur konden we terecht in de Airbnb die we boekten. Dat boeken was vorige week ingewikkeld, maar is nu zeker de moeite waard. We zitten op een leuke plek midden in het centrum. Ideaal.

Het was mooi weer en dus tijd voor een wandeling. Het werd voor mijzelf en de kleuterdochter een rondje om een bergje, de rest van de gang ging toch ook even langs de top. We hadden daarbij een prachtig uitzicht op ‘s lands grootste berg Ben Nevis.

De Airbnb biedt de gelegenheid om zelf te koken. Ook dat is in het kader van de variatie fijn, niet zozeer om het koken maar wel omdat we dan met zijn allen een paar uur kunnen hangen en schermen rond diner en bedtijd.

Het voelt een beetje alsof we wat terugschakelen hier in het noorden. En dat is best lekker. Leuk om de de drukke stad en het ruigere noorden te combineren.

Dan moet ik u toch nog even een plaatje uit Londen laten zien, namelijk van de kleuterdochter in het grote reuzenrad. De man schoot deze foto en ik geloof dat ze zo in een lijstje kan.