Na een off-dag van mijn kant waarop de man en kids Knokke en het strand bezochten, gingen we op zaterdag weer verder. Oorspronkelijk was het plan Oostende maar vanwege de moeizame zoektocht naar leuke campings en severing aantrekkelijke Belgische kust (no offense, zuiderburen) besloten we om richting Zeeland te gaan.

Typisch Brugse brug

De tocht voerde nogmaals door Brugge, langs het omhooggevallen Knokke (wederom no offense zuiderburen) naar camping de Wachtsluis, koud over de grens.

Vlak voor Knokke had de man een uitspanning gevonden waar we wel iets konden eten en waar de kids leuk konden spelen. We vielen er in onze fietskloffies ronduit uit de toon maar in alle eerlijkheid zou er sowieso iets aan de garderobe moeten veranderen willen we er tussen passen.

Zo zit de groepdriedochter er bij

De pannenkoeken en wafels smaakten er echter uitstekend en zoals de man bedacht, speelden de kinderen er heerlijk. Na de versnapering fietsten we door en deden boodschappen in Knokke. Mijn persoonlijke hoogtepunt was een meneer die in een passende outfit, met een glas champagne in de hand bij een rotonde in een ligstoel lag te kijken naar de mensen en auto’s die er voorbij kwamen.

De kinderen hadden lol in het tellen van Porsches (ruim vijftig in twee dagen) en tot onze schrik miste de groepzesdochter een stoepje waardoor ze onderuit schoof. De schade leek mee te vallen tot ze een paarhonderd meter later zei ‘hé, mijn ketting ligt eraf’. Dat bleek letterlijk het geval, het ding was gebroken.

De ketting

Niet de gemakkelijkste reparatie maar de man laat zich niet verslaan door een ketting en met vereende krachten wisten we de fiets weer in bedrijf te krijgen.

Het was toen nog maar een kilometer of vijf naar de camping. Over een prachtige route kan ik wel zeggen. Met de wind in de rug ging het lekker soepel en bij de grens hadden we natuurlijk een goede reden voor een familiefoto.

De camping waar we zijn is een grote familiecamping waar we zeer hartelijk werden ontvangen. Er is veel te doen voor de kids, we vallen met ons trekkerstentje en kampeerkooktoestelletje wel een beetje uit de toon. Maar daar maken we ons natuurlijk niet druk om!