Op de boot lagen we in stapelbedden, vandaar dat we de gymnastiek alweer hadden gehad toen we waren opgestaan. Best handig. De kleuterzoon was mooi op tijd (lees: vroeg) wakker. Dat gaf ons alle tijd om van het ontbijt te genieten én nog een paar relatief goedkope, dfds is Deens vandaar, lego minifigures te scoren.
We speelden nog even met Ariël en pakten de tassen in. De dreumesdochter kon niet wachten om weer in de fietskar te gaan zitten. Op het autodek manoeuvreerden we onze fietsen tussen de vrachtauto’s uit. Dat is trouwens nog best gecompliceerd met zo’n kar.En toen gingen we écht van start. Aan het links fietsen moeten we wennen, maar dat gaat best goed. Rotondes links nemen is gewoon raar en het is ronduit eng om in onoverzichtelijke situaties over te steken, het verkeer lijkt willekeurig overal vandaan te komen. Over drie weken weten we vast niet beter.
De ‘Hadrians way’ die we fietsen blijkt uitstekend gemarkeerd. Zo af en toe raken we het wel eens kwijt, maar dat mag de pret niet drukken. Dat het niet gebruikelijk is om met karren te fietsen is inmiddels wel duidelijk, we komen regelmatig obstakels tegen die bedoeld zijn om auto’s tegen te houden en die ook voor met name de man lastig te nemen zijn.
Na veel klimmen en dalen maar vooral lekker fietsen vonden we een mooie camping in de buurt van Hexham. Er is werkelijk niets te beleven en dat is prima. Tot grote vreugde van de kleuterzoon gingen we toen de tent stond barbecuen. Zijn definitie van bbq is wat ruim, want we hebben een zogenaamde Trangia meegenomen (normaalgezien zou ik een linkje toevoegen, nu nodig ik de nieuwsgierige lezer uit zelf even te Googlen).
Na het eten en afwassen, hallo campinglife, een welverdiende douche en vervolgens met zijn allen in ons ieniemienietentje. De kindjes vinden dat prima, voor de man en mijzelf is het wat krap. Nog geen tien minuten nadat we in de tent terecht kwamen, begon het te regenen en daar hield het tot een uur of vijf niet meer mee op. Een mooie vuurdoop dus. Behalve een natte muts en wat handdoeken is het prima gegaan.
We vertrekken straks vrolijk voor de volgende etappe!
 
Error parsing: Query returned empty response