We zitten sinds dinsdag in een huisjespark aan de westkust van Denemarken. Grappig genoeg een Nederlands park, het is namelijk van Landal. In mijn hoofd ook wel Centerparcs of zelfs Sporthuis Centrum.

Dat laatste brengt allerlei herinneringen boven; muffe huisjes, dennenbomen, supertoffe zwembaden en familieweekenden. Toch had ik niet gedacht dat evenals gezin snel zo’n huisje zouden boeken.

Maar de man vond een mooie aanbieding op acceptabele rij-afstand van Legoland én op een leuke locatie en zo gingen we toch naar Landal. Het blijkt een succes; het huisje is prima en zeker niet muf. Het enige onhandige is de trap die de dreumesdochter nogal aantrekt, maar met wat obstakelcreatie is daar goed mee om te gaan.

Er is een heerlijk zwembad, een fantastische speeltuin waar de oudste twee zelf kunnen gaan spelen, zo’n ingebouwd springkussen, trampolines en de binnenspeel-, sport- en wellnessfasciteiten hebben we nog niet eens gebruikt.

Supermarkten, strand en toeristische trekpleisters zitten op kleine afstand en de kindjes kunnen zo’n beetje overal spelen.

Wij vieren derhalve heerlijk vakantie en ook deze plek kan ik van harte aanraden. We hopen op nog een dagje zon op onze laatste hele dag.