Da flow

Zeg, ik zoek tips. Ik ben de flow een beetje kwijt. Dat gevoel dat alles lekker loopt en dat het niet zo’n punt is om af en toe een sprintje te trekken, in letterlijke óf figuurlijke zin.

Daarmee zeg ik trouwens niet dat het niet goed gaat hoor, iedereen is gezond en vrolijk, het schoolritme zit er al weer prima in en die nieuwe werkplek is helemaal leuk.

Maar toch heb ik het sinds de vakantie en misschien zelfs al daarvoor niet meer helemaal gevonden. Dat klinkt vast heel wazig en zo voelt het ook. Want wat er dan concreet niet lekker loopt zou ik niet eens kunnen benoemen.

Qua oorzaak is er natuurlijk van alles te verzinnen. Te druk, te veel, te weinig sport, dingen waar ik tegen aan hik, iets wat niet helemaal lekker werd afgerond, allerlei onzekerheden etcetera etcetera.

Voor al deze toestanden zou de flow echt bijzonder praktisch zijn, dus als iemand weet waar hij ligt, hoor ik het bijzonder graag!

1 Comment

  1. Nikie says: Beantwoorden

    Geen tegeltjes wijsheden, maar wat voor mij heel erg geholpen heeft: ondanks dat het soms lijkt alsof het je allemaal overkomt, erken dat je er zelf voor kiest en herinner jezelf dan aan het doel dat daaraan gekoppeld zit. Op deze manier kan je bewuster bezig zijn. En als het anders loopt dan gepland, focus dan eens op het feit dàt het tenminste wel loopt.

    Owja, en de flow is gewoon een beetje ongrijpbaar. Mijns inziens moet je er niet op zoek naar gaan, maar hem naar je toe laten komen 😉

Geef een reactie