Ik heb een streak

Zo wist de man woensdagavond te vertellen. Ik keek hem waarschijnlijk wat wazig aan, want er volgde al vrij snel verduidelijking. Ik breng de hele week de kinderen naar school, zo legde hij uit. Dus ik heb een streak.

En hij heeft gelijk. In ons huishouden komt het er sowieso meestal op neer dat de man de kinderen naar school brengt, ik sta namelijk doorgaans vier dagen per week om zeven uur op Merefelt. Dan is het lastig kids wegbrengen.

Normaalgezien breng ik het spul dan wel op de dinsdag naar school, maar deze week trok ik het even niet. Ik was bepaald moe en bleef lekker in bed. De man bracht de kinderen en naar school en mij een glaasje jus d’orange. Heerlijk was het.

Ik moest wel lachen om het concept streak in deze. Het was absoluut niet bedoeld als verwijt naar mij en in feite gewoon een constatering. En ook een aardige verwijzing naar bijvoorbeeld een running streak waarbij verwezen wordt naar een aantal dagen achter elkaar hardlopen.

Toen ik die link legde, was er meteen sprake van inspiratie. Al mijn noemenswaardige sportieve activiteiten zet ik Strava. Om ze te loggen maar vooral ook om te delen met medesportievelingen. Er zijn zelfs mensen die stellen dat een activiteit niet telt als het niet op Strava staat. Dat laatste gaat mij wat ver, maar ik vind het toch leuk om kudos te krijgen voor mijn hardlooprondjes.

Nu dacht ik, er zou een soort Strava moeten zijn, maar dan voor huishouden/ouderschap/taken. Waarbij je dingen kunt loggen als kids naar school brengen of halen, boodschappen doen, broodtrommels vullen, was vouwen, vaatwasser in- of uitruimen en meer van dat soort dingen.

En dat dat dan geen wedstrijd is, maar een aanmoedigingssysteem. Als je van allerlei mensen waardering krijgt voor zo’n uitgevoerd klusje, motiveert dat misschien nog wel een beetje meer.

Mij lijkt het grappig, en ook volledig passend bij de huidige tijdsgeest. Wie zou zich ook aanmelden?

Thumbs up!