Na de wat kortere route van woensdag, wilden we op donderdag weer een flink stuk fietsen zodat we op de vrijdag weinig tijd nodig hebben om bij Centerparcs te belanden.

In onze accommodatie was weinig te beleven en dus ook geen ontbijt. Helemaal geen punt, want dat gaf ons een mooi excuus om na het wakker worden soort van direct in te pakken en ‘en route’ te ontbijten.

We fietsten Frankrijk in en gingen bij de eerste de beste bakker croissants halen. Gezegd moet worden dat ik de Duitsers ga missen, alleen al omdat ik die een stuk beter versta, maar de Franse bakker is toch wel een fenomeen opzich.

Na het ontbijt, wat tevens als lunch gold, moest er nog zo’n zestig kilometer worden afgelegd. En toen we net een kilometer of tien op weg waren, was het tijd voor de eerste lekke band. De achterband van de man begaf het. Dat is ook met stip de meest belaste band van allemaal, maar goed, als je een punaise in een band steekt, dan is er sowieso geen houden aan.

Dat werd dus plakken, was het idee in ieder geval. Toen de man de band weer om de velg legde en begon te pompen, begaf het ventiel het. Toch jammer. Bij de nieuwe band wilde de pomp niet meewerken en zo duurde het allemaal langer dan gehoopt.

Maar goed, inmiddels zijn onze kiddo’s gevorderd goed in fietsen en de ruim vijftig kilometer die overbleven werden zonder veel gedoe met een gangetje van bijna twintig kilometer per uur afgelegd. Ik zat gewoon te glimmen van trots op mijn fiets. Wellicht hielp het ook dat het qua temperatuur goed fietsweer was, maar dat doet nog steeds weinig af aan de prestatie vond ik.

We slapen op een typisch Franse camping, en dan bedoel ik een variant waar de Fransen vakantie vieren want ik heb nog geen Nederlander gezien. We hebben een klein trekkershutje. De groepvierdochter vond het bijzonder ‘is er geen wc?!’.

Nu moet ik bekennen dat ik het ontbreken van sanitair toch ook wel echt een fors minpunt vind. Zeker gezien het restje buikloop. Maar goed, het is voor één nachtje en morgen arriveren we na een tochtje van een kilometer of twintig in Centerparcs. We kijken er naar uit om daar fietsende te arriveren.