De vakantie is welgeteld één dag onderweg en we hebben de eerste parent fail er al weer op zitten. En ik ben bang dat het niet de laatste zal zijn. Nog een geluk dat het niet onoverkomelijk was.

De kids hebben dus vrij, maar de man en ik moeten gewoon nog twee weken werken. De normale routine is natuurlijk compleet verstoord en het levert dan ook een interessante puzzel op. Die overigens een paar weken geleden al langzaam begon, want toen vroeg de bso wie op welke dagen zou komen.

Ehhh, was toen al mijn gedachte. En ik leverde de eerste uitkomst van de puzzel net een dag te laat aan. De bso is flexibel en maakte van het missen van de deadline niet zo’n probleem en daarmee was de eerste horde genomen.

De tweede horde is dan de uitvoering. Ik realiseerde me vorige week al dat ik de maandag nogal onhandig plande en plande op het laatste moment toch maar een vrije dag in. Dat leverde me een lekker lang weekend op en de mogelijkheid met de meisjes naar Loon op Zand te gaan. Daar woont een klasgenoot (ja van mij) op een boerderij. Het was helemaal leuk.

De groepzevenzoon (nieuwe naam!) ging intussen iets anders doen. We schreven hem namelijk in voor een Mad Science kamp. Gedurende drie dagen wordt hij beziggehouden door professor Brokkenpiloot en professor X. Plosive. We twijfelden even of we het moesten doen, want goedkoop is het zeker niet. Maar leuk leek het wel en de groepzevenzoon kwam maandagavond enthousiast weer thuis en begon dingen te vertellen over Leonardo da Vinci.

Maar goed, de parent fail dus. In de vakantie hoeft er naar de bso geen lunch mee. Het gezamenlijk brood smeren is een activiteit opzich waar onze kids zelfs naar uit kijken. Bij Mad Science moet er wel een lunchtrommel mee en daar ging het maandagavond mis. Er was namelijk geen brood meer.

Ik ben geheel uit mijn routine en van mijn à propos. Hoewel ik zelfs bij de supermarkt en in de buurt van de bakker was, verzuimde ik brood te halen. Ik dacht trouwens wel aan de boter voor op het brood, dat dan weer wel.

Gevolg is dat de groepzevenzoon het dinsdag zal moeten doen met crackers met pindakaas. Dat is geen wereldramp en hij zal het gerust overheen komen, maar een beetje knullig is het wel.