Na de reuze afstand van dinsdag en de zeer natte aankomst in Gent, hebben we op woensdag een rustdag. We ontbijten op het gemak op de camping. In groot contrast met de dag er voor nu heerlijk in het zonnetje.

De man gaat aan het eind van de ochtend met de groepzevenzoon op pad om een paar boodschapjes te doen en daarna gaan man en kids zwemmen bij het nabijgelegen strand. We zochten even naar een leuk zwembad in de buurt, maar er lijkt veel gesloten.

Het strandje hier bij de camping voldoet echter uitstekend en terwijl de rest van de familie zwemt, doe ik een wasje. Gezien de minimale bepakking en het weer van de afgelopen dagen, is dat echt nodig. Terwijl de wasmachine draait, neem ik op mijn gemakje een douche en zo hebben we allemaal een prima middag.

We zijn echter in Gent en dus moeten we ook even in de stad gaan kijken. Een shuttlebus brengt ons naar het centrum en na een kleine wandeling eten we bij een foodcourt. Hoewel Gent een heerlijke stad is, hebben de kids daar weinig oog voor. Goede reden om nog eens terug te gaan.

Eenmaal weer op de camping is het vlug tandenpoetsen en de hut in, zoals de groepdriedochter dat zo mooi zegt. Morgen moet er weer gefietst.