Het op de bonnefooi reizen zorgt voor veel flexibiliteit, maar soms heeft het ook nadelen. Het bleek namelijk niet zo makkelijk om een camping te vinden tussen Walem en Gent.

Dat deed ons besluiten om op de dinsdag in te zetten op een dagrecord en de tachtig kilometer in één keer te overbruggen. Voor de kids een absoluut record maar we hadden er vertrouwen in dat ze het konden.

We begonnen tamelijk vlot aan de fietstocht nadat we de spullen droog hadden kunnen inpakken. Het vervolg was iets minder vlot want na een kilometer of tien bleek de man zijn voorband lek. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren maar het kwam nu niet fantastisch uit.

Na de plak exercitie die gelukkig wel direct goed ging fietsten we verder richting veerboot die ons over de Schelde zou zetten. Tijdens het wachten op de boot aten we heel effectief een boterham dus daar haalden we wat tijd in.

De groepzevenzoon had een absolute pechdag en werd drie keer gestoken door, waarschijnlijk, een wesp. Eerst vloog er zo’n beest tegen hem aan, twintig kilometer later belandde er één in zijn shirt. Nog een geluk dat hij niet allergisch bleek.

Toen we rond half vijf zo’n zestig kilometer hadden afgelegd begon het weer eens te regenen. De route was echt prachtig maar ik heb daar het laatste stuk niet meer zoveel van meegekregen.

Tegen zeven uur arriveerden we dan op de megacamping in Gent waar we in de regen de tent op hebben gezet. Er zaten wat mensen onder een afdakje koffie en thee te drinken, zij voorzagen ons van een warm drankje. Dat is dat wel het mooie van het kamperen in de regen, het zorgt voor saamhorigheid.

Om het ons maar eens niet te moeilijk te maken bestelden we MacDonalds. Het kwam licht verregend aan, maar de smaak was prima. We liggen nu allemaal lekker warm en droog in de slaapzak en woensdag blijven we een dagje in Gent!