Het was de afgelopen week dutch design week hier in Eindhoven. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik eerdere jaren niet echt iets deed met dit buitengewoon hippe evenement vlak naast de deur, maar dit jaar maakte ik het toch redelijk goed mee, al zeg ik het zelf. Op de allereerste dag maakte ik een ‘integrale food ervaring’ mee. Ik kan helaas echt niet terugvinden waar het nou precies was, maar hip en design was het zeker. En lekker. Wat toch ook wat waard is als het om eten gaat.

Op de tweede dag van de ddw (ik begin te vermoeden dat het gewoon niet hoort om het over de design week te hebben) togen wij in gezelschap van familie naar De Ontdekfabriek. De nichtjes en de peuterzoon vermaakten zich daar de hele middag uitstekend. Omdat van het plan om ook in het stadhuis te gaan kijken niets was gekomen besloten we dat op de laatste dag van de ddw op de valreep te gaan doen.

Goede zet, zo bleek. Er was een leuke tentoonstelling voor kinderen én Het Klokhuis was er! Nouja, eigenlijk was er de tentoonstelling ‘iedereen aan tafel‘ waarin de winnende ontwerpen van ‘Het Klokhuis zoekt ontwerpers‘ te zien waren. Echt superleuk. 

 De peuterzoon staat hier in een van de objecten; een tafel met een blad bestaande uit bakken waar je bijvoorbeeld spelletjes of tekenspullen in kunt doen. Zodra er een variant is waarbij er niet zo makkelijk eten tussen de bakken komt (want met de tafelmanieren van onze kinderen voorzie ik daar een probleem), wil ik die hebben. Wat een tof idee.

Voor de man was er vandaag ook nog wat napret. Bovenstaande foto twitterde hij met bijgaande tekst:

@korbeeck: Bravo winnaars van @hetklokhuis ‘Iedereen aan tafel:’ genoten van jullie ideeën zoals de schuiftafel van Clim #DDW15

Hij was zo blij als een kind toen Het Klokhuis daar weer op reageerde. Dat vond ik dan weer lief.