Vandaag was zo’n, laten we zeggen, weinig glamoureuze dag. Voor mij dan, hoe het de rest van de wereld vergaat weet ik eigenlijk niet. Het was gelukkig wel het allerheerlijkste herfstweer en dus laadde ik de peuterzoon en dreumesdochter in de bakmotor* en fietste naar de Genneperhoeve om daar lekkere kaas te gaan halen. Onderweg kwam ik dit plaatje tegen. Het zat op de paal van een577661_345169458874143_1451424562_n verkeerslicht geplakt. Daar moet ik dan dus in mijn eentje gewoon hard om lachen. Een kleine zoektocht leert me dat er zelfs een hele organisatie achter de geniale afbeelding zit. Ze zijn op Facebook te vinden, en een paar jaar geleden ook in de Volkskrant.

Eenmaal op de hoeve keken wij uitgebreid naar de varkens. Peppa pig is nogal een thema op het ogenblik en de peuterzoon was verbaasd dat de varkens is het echt dus geen laarzen aantrekken om in de modder te stampen. Zo kreeg onze fietstocht ook nog een educatief karakter. Thuisgekomen was het nog altijd mooi weer, en schijnbaar tijd om te tuinieren**. Ik heb er eens rustig naar gekeken.

Vervolgens hebben wij, geïnspireerd door De groene vrouw én Lana LeesVoer, soep gemaakt. Het werd bloemkoolsoep, vast minder verantwoord dan die van de voorgenoemde dames, maar niet minder lekker. Zeker met een boterham met de vanochtend gescoorde kaas.

Het bleef maar lekker weer; we gingen naar de speeltuin. Daar verzamelden de peuterzoon en dreumesdochter een grote hoeveelheid zand*** en had ik een leuk gesprek met een medemamma. Na dit avontuur keken we thuis nog even naar de toch niet zo realistische varkensserie en gingen de soep te lijf.

En zo ging de mij vooraf lang en saai lijkende dag tamelijk soepel voorbij en hebben wij ons gedrieën eigenlijk best prima vermaakt. Het is maar wat je er zelf van maakt geloof ik. Ben ik de enige die soms best een beetje op kan zien tegen een hele dag alleen met de kleintjes?


* Bakmotor moet natuurlijk bakfiets zijn, we doen niet aan trapondersteuning. Maar de peuterzoon houdt erg van gemotoriseerde voertuigen, vandaar deze titel.

** Tuinieren is in deze het met schep en hark bewerken van de aarde onder de heg.

*** Na het uitschudden der kinderen bleef een grote hoop zand voor onze deur liggen.