Wat een heerlijk woord, speelgoedsoep. Het klinkt zo lekker blij en vrolijk. En hoewel het er doorgaans uitziet alsof er een bom is ontploft, wórd ik er meestal inderdaad vrolijk van. Het betekent namelijk dat de peuterzoon heerlijk heeft gespeeld en in zijn spel zo’n beetje al zijn speelgoed combineerde.

Het is toch fijn dat er gespeeld wordt met al het spul dat we in huis hebben. Ik moet wel bekennen dat het ook wel een beetje pijn doet als de eerste bak met autootjes of blokken over de vloer gaat. En het is ook niet altijd even praktisch, de peuterzoon glijdt tenminste tien keer uit over duplo en wegdelen en de dreumesdochter blijft continu steken als ze met de wheelybug door de kamer laveert.

Maar ja, als ik mijn vader mag geloven kreeg ik pas op mijn vijfentwintigste enige notie van opruimen, dus we zullen het er nog maar even mee doen.