Vroeger hè – ok, het voelt wel heel bejaard dat ik dat schrijf, ik bedoel dus eigenlijk voordat we kinderen hadden, dat is toch al wel ruim drie jaar geleden. Maar goed, vroeger dus, lagen de man en ik in het weekend eindeloos in bed. Als de man dan wakker werd, ging hij kijken in de koelkast en maakte met wat er ook in huis was een ontbijt. En dat aten we dan in bed op, heerlijk!

  
Nu met twee kleine kinderen is het met dat uitslapen wel een beetje gedaan. We mogen niet klagen hoor, meestal worden ze ergens tussen zeven en half acht wakker, maar dat is toch iets anders dan elf uur of later.

Het ontbijt-op-bed ritueel hebben we echter wel behouden. Op de ochtenden in het weekend brengen we een flink deel van de tijd in bed door met koffie, sap, fruit, boterhammen, rozijntjes, een leuke film en boekjes.

Daarna gaan we dan meestal met zijn allen douchen en tegen de tijd dat we beneden komen is het dan alweer tijd voor de lunch. Heerlijk zo’n ontspannen ochtend met het gezin. Het kost wel veel tijd, maar dat is het meer dan waard!

Ik hoop dat het een mooi gezinritueel zal blijven waar de peuterzoon en dreumesdochter later met plezier aan zullen terugdenken.