De man heeft, zoals dat wellicht een beetje hoort hier in Eindhoven, wat geeky trekjes. Allereerst studeerde hij aan de technische universiteit, daarnaast kan hij ‘toveren met Excel’ (ik citeer nu een oud-collega van hem die toen ik hem ontmoette vroeg of ik óók kon toveren met dat programma. Eh nee, antwoordde ik toen wat verbaasd, het is juist zo handig dat je elkaar kunt aanvullen hè. Maar dat even geheel terzijde). Ook kan de man heel enthousiast over computerdingen praten en dan niet door hebben dat ik bij term twee al afhaakte. En hij houdt van technische snufjes.

Dat laatste vind ik ook wel grappig en we hebben dan ook wel wat ‘vernieuwende dingen’ in huis. Over de één-na-laatste vernieuwing ben ik erg te spreken. We hebben namelijk tegenwoordig een slim thermostaat die praat met onze telefoons. En wel op zo’n manier dat als hij signaleert dat onze beide telefoons de deur uit zijn (geloof me, dat betekent dat we niet thuis zijn), de kachel uitzet. Hoe handig is dat?! Ik hoef er niet meer aan te denken om de kachel uit te zetten als ik vertrek, als ik thuiskom gaat hij ook vanzelf weer aan én de verwarming staat niet onnodig te loeien.

  

Op dit plaatje is nu te zien dat behalve ’s nachts ook overdag de verwarming een paar keer uitging de afgelopen dagen. Ik vind het cool (pun intended)!

Interessant bijkomstigheid is dat we nu een app hebben die zo’n beetje continu bijhoudt waar we uithangen en we kunnen dus ook terugzien waar we die dag waren. Grappig om te zien, maar ook wel een beetje eng ofzo. Ik hoop maar dat de eigenaar/maker van de app onze gegevens niet doorverkoopt aan louche figuren.

De laatste technische innovatie is trouwens ook leuk, het betreft de inzet van bouwkundig materiaal alias voertuigen van de peuterzoon als ondersteuning van onze koffie: