Vandaag was een dag die – voor mij dan – niet in het teken stond van de kindjes, maar in het teken van mijn carrière. Ik ben alweer een paar maanden onderweg met Care4moving en ik merk dat ik het lastig vind om mijzelf in de markt te zetten. Ik heb namelijk niet echt een idee hoe dat nou aan te pakken. Dus praat ik daar met allerlei mensen over en tot mijn grote vreugde hebben al die mensen ook allerlei ideeën waar ik dan weer mee aan de slag kan.

En zo kreeg ik vandeweek het aanbod van een lief vriendinnetje om mee te gaan naar Utrecht. Een vriendinnetje van haar was daar weer spreker op een zogenaamd vrouw&carriere event, heeft veel verstand van marketing, online branding en social media én wilde wel even tijd voor ons vrij maken. Tof dus! De man organiseerde vrij en wij vertrokken naar de jaarbeurs. 

De hilariteit begon al bij het inschrijven voor deze carrièredagen. Op basis van mijn opleiding werd ik namelijk ingedeeld als zijnde WO master – technisch/exact. Op de één of andere manier heb ik toch wat moeite om mij te identificeren met die classificatie. De beurs zelf vond ik eerlijk gezegd geen groot succes. Er waren veel mensen en het was allemaal wat onoverzichtelijk. Daarnaast hing er een wat ingewikkelde sfeer. De mensen die er waren (meestal startend óf juist laat in de carrière) zijn op zoek naar werk en willen zich dus graag laten zien. Standhouders zijn op zoek naar mensen en willen hun verhaal kwijt. Het zorgde voor een vrij gespannen dynamiek.

Bij het event waar wij voor kwamen gold dat ook, zij het in iets mindere mate. Er kwamen aardige tips uit en de dames in het panel wisten mij te inspireren. Daarnaast is het ook gewoon wel eens leuk om lekker naar mensen te kijken en daar stiekem van alles van te vinden. De belangrijkste les die ik vandaag leerde is er één die ik eigenlijk allang kende. Het draait allemaal om netwerken. Jammer dat ik dat dan weer net vrij ingewikkeld vind. Een beetje kletsen en keuvelen gaat me doorgaans prima af, maar als het dan echt over mij en mijn bedrijf gaat, weet ik het niet meer zo goed.

De netwerkles werd bevestigd tijdens het gesprek met de vriendin van de vriendin (als dat geen netwerken is). Verder ging ik naar huis met allerlei tips, ideeën en inspiratie. Ik ga nu op zoek naar tijd om daar dingen mee te gaan doen,  ga flink aan de slag met het netwerken en heb bij wijze van eerste stap vanavond iedereen die ik vandaag tegenkwam én waarvan ik de naam onthield toegevoegd op Linkedin!