Zoals dat wellicht in veel huishoudens waar peuters en dreumesen rondlopen (en kruipen) het geval is, verzamelden wij inmiddels een flinke hoeveelheid duplo. Het is lekker kleurrijk spul, leuk voor de bouwers en de liefhebbers van rollenspellen én, niet onbelangrijk, niet kapot te krijgen. Leuk speelgoed dus.

Het enige nadeel is, en dat vind ik trouwens met veel speelgoed lastig, hoe ruim je het spul op. Enerzijds wil ik graag dat het voor het grijpen ligt zodat er gemakkelijk mee gespeeld kan worden, anderzijds is het toch ook wel heel fijn als het eenvoudig op te ruimen is.

Wij hebben het grootste deel van de duplo in een paar gezellig gekleurde bakken, een aantal van de thema-auto’s (lees: Bliksem en zijn vrienden) wonen bij de auto’s en de dokterspraktijk staat altijd in elkaar.

De laatste Sint-Nicolaasviering zorgde echter voor een forse uitbreiding van de hoeveelheid duplo. Nu is de peuterzoon van het type rollenspel en de dreumesdochter van het type open-en-dicht-doen, daarom besloot de man dat er maar eens een flink gebouw moest komen. Omdat de uitbreiding een mooie brandweerauto omvatte, werd een brandweerkazerne ontworpen.

Mijn heerlijke man spendeerde een groot deel van de zondag samen met de peuterzoon die er gezellig doorheen dwarrelde aan het bouwen van een reusachtige kazerne. En tot mijn grote hilariteit nam hij na bedtijd van de peuterzoon de moeite om het geheel stukje bij beetje uit elkaar te halen en terug op te bouwen om het leuk vast te kunnen leggen. Het resultaat mag er zijn.


Heerlijk toch? De mannen hebben lekker gespeeld en wij hebben voorlopig een mooi gebouw in de kamer staan. Ziet iemand trouwens het zogenaamde ‘Easter egg’ in het filmpje? Het kostte mij een paar minuten staren, de peuterzoon zag het, heel typisch, onmiddellijk.