De dreumesdochter werd geboren met een flinke bos haar. Waar de peuterzoon semi-kaal was, vond ik het bij haar na een week al nodig om haartjes te gaan wassen. Het was toen al zo lang dat er melkresten in terecht kwamen, al snap ik nog steeds niet helemaal hoe dat komt.

Omdat ze vooral lang haar (en schattige krulletjes) in haar nek heeft, hoefden we er tot voor kort vrij weinig aan te doen om de haartjes uit haar ogen te houden. Maar nu haar haar ook voor langer wordt, moet er toch wat mee gebeuren om te voorkomen dat het arme meisje continu haar in ogen en mond heeft.

En dus moeten wij ons als nieuwbakken meisjesouders gaan verdiepen in wat er allemaal kan met van die lange haren. Kortwieken zou natuurlijk kunnen, maar ik vind de krulletjes in haar nek eigenlijk wel schattig, dus daar wachten we nog maar even mee.

Opa en oma kochten vorige week heuse speldjes, en die werken vrij aardig. Het zakt alleen wel een beetje uit, want die dunne haartjes bieden nog weinig houvast. Staartjes of vlechtjes zijn nog niet zo aan de orde, en verder weet ik het niet zo goed eigenlijk.

Wat doe je met die kleinemeisjeshaartjes? Ik sta open voor suggesties!