Op onze eerste vakantiedag luidden wij de feestdagen maar alvast in met een rondje gourmet. We spraken af met een dreumesvriendje en zijn mamma’s en ter voorbereiding gingen wij inkopen doen bij de Sligro. Dat was bepaald geen doorslaand succes. In de eerste plaats was het er echt gillend druk, maar wat vooral buitengewoon onhandig was, is dat kinderen onder de twaalf niet naar binnen mogen. 

Dat was wel het laatste waar we rekening mee hadden gehouden (wellicht wat naïef) en wij stonden dan ook met de peuterzoon en slapende dreumesdochter op de stoep. De man is maar koffie gaan drinken met de kinderen terwijl ik voor de gourmetessenties zorgde. Ter verdere voorbereiding hing de man bij thuiskomst toch nog wat kerstlichtjes op en in deze gezellige sferen gingen wij aan het eind van de middag aan tafel.

Dan heb ik nu een waardevolle tip: ga niet gourmetten met twee halfzieke dreumesjes. Misschien is de combinatie van dreumes en gourmet sowieso wel af te raden. Ik geloof dat we zeker een seconde of vijf met zijn allen aan tafel zaten zonder dat er iemand protesteerde. Beide dreumesjes waren geenszins van plan om te gaan eten of zelfs maar aan tafel te blijven zitten, dus we waren er druk mee. De dreumesdochter was op een goed moment zelfs zo verdrietig dat ik een vergeefse poging deed haar in bed te leggen.

Ondanks deze strubbelingen hebben we toch nog lekker gegeten, aan de ingrediënten (die deels werden aangeleverd door het bezoek) lag het zeker niet. We zijn weer een ervaring rijker en besloten gevieren dat de volgende gourmetronde nog een jaar of twee moet wachten. De peuterzoon had het namelijk best naar zijn zin.