In het stukje over voornemens noemde ik het al, het is hoog tijd om weer eens wat gezonder te gaan eten. Vorig jaar startte ik het jaar helemaal suikervrij en na een tijdje wennen beviel me dat eigenlijk prima. Meer energie, goed voor de huid en het is fijn om goed voor jezelf te zorgen.

Het moet gezegd worden dat het wel even wat aanpassing vergt. Zo’n beetje de helft van de producten in de supermarkt is niet meer interessant. De suiker zit werkelijk overal in. En dat terwijl suiker het nieuwe vet is (net zoals zitten het nieuwe roken ?).

In de loop van het jaar sloop het eten van suiker er toch weer in. En na een vrij dramatische decembermaand – op het gebied van eten dan – was het tijd om het roer weer drastisch om te gooien. Het kwam me daarom buitengewoon goed uit toen een vriendinnetje me uitnodigde mee te doen aan een zogenaamde detox. Niet al te dramatisch hoor, een milde.

Afgelopen week zijn we met een groepje gestart met een gezond eet dieet. Komende week zal ook zogenaamde soep/sapdagen bevatten en de week daarop weer gewoon gezond. Daarna ben ik vast ‘gereset’ en ga ik weer verder met gezond en suikervrij.

Ik moest zeg maar wel even wennen (lees: afkicken) aan koffie- en suikervrij. Dat is inmiddels gelukt, de hoofdpijn is verdwenen. Zo’n dieet met voorgeschreven recepten is verder makkelijk om te volgen en ook goed voor de inspiratie. Wel is het een beetje onpraktisch op visite gaan. Ik neem geloof ik mijn eigen eten maar mee het komende weekend. Beetje onbeleefd maar het is voor een goed doel!