Inmiddels zijn we bijna op de helft van de januari-eet-reset en het gaat  prima. Ja, ik mis de koffiemomentjes wel, en ook een stukje chocola zou er in gaan, maar het is allemaal niet onoverkomelijk.  De kruidenthee die veelvuldig op het menu staan vind ik erg lekker, dat hou ik er sowieso in.

Deze week staat in het teken van ‘ontgifting’ of ‘detox’. Vandaag is de tweede dag dat we het gaan redden op slechts groente/fruitsapjes en soep (en die kruidenthee dus). Ik zag daar wel een beetje tegenop, want ik hou nu eenmaal erg van eten. Maar het valt me eigenlijk erg mee. Ik heb wel zin in eten, maar dat is meer om het eten dan doordat ik honger heb. Aan het einde van de eerste soep/sapdag ben ik zelfs zonder problemen gaan hardlopen.

Nog een paar dagen te gaan, met nog een extra uitdaging in de vorm van een verjaardag op de laatste soep/sapdag, en dan is het lastigste deel alweer voorbij.

Hoewel het best bewerkelijk is om steeds al die soep en sap te maken en/of apart te koken vind ik het fijn om even zo bewust met eten bezig te zijn. Het voelt goed. En dat het al erg goed gaat met het wegwerken van de decemberkilo’s is ook buitengewoon motiverend.