Het was al weer even geleden dat ik de ‘inspiratieworkshop bewust ouderschap‘ langs zag komen. Die zou worden gegeven bij Hip en groen, gaan over geweldloze communicatie en onvoorwaardelijk ouderschap en een introductie zijn op een uitgebreidere cursus. Ik had het er over met een paar vriendinnen, het leek ons wel wat. Vervolgens ben ik het, lekker handig weer, meteen straal vergeten.

Afgelopen week vroegen de vriendinnen of ik nog mee ging. Uiteraard had de man intussen ook iets gepland, maar met wat logistiek kunst en vliegwerk paste het allemaal precies.

En dat was fijn. Want ik hou van inspiratie. Het is echt heel verfrissend om af en toe eens na te denken over wat je aan het doen bent in plaats van altijd maar te doen. 

Astara van Zayma wist in de korte tijd een mooie open sfeer te creëren en wisselde vertellen over af met concrete voorbeelden en ook dingen doen (het was immers een workshop). Over de theorie van geweldloze communicatie hoorde ik al eerder, ik ben bepaald geen expert maar nieuw was het ook niet. Ook dat was fijn, want dat gaf me wat ruimte om het wat meer op mijzelf te betrekken.

Een absolute aanrader dus. Ik ben erg blij dat we de logistieke hobbel namen. En wat ik vooral meeneem? Intentie. De volgende keer als ik er weer eens niet uitkom met de peuterzoon ga ik me eens afvragen wat mijn intentie nou is, wil ik er met hem uitkomen of doe ik een trucje om mijn eigen doel te bereiken? Dat gaat me helpen, ik weet het zeker.