Op de dag dat ons mysteryweekend ging beginnen had ik nog altijd geen idee wat we zouden gaan doen. De hint die de man gaf verschafte mij eerlijk gezegd niet al te veel duidelijkheid, hoewel ik het een leuk plaatje vond.

Bij vertrek kon het wat mij betreft nog alle kanten op, en het eerste spannende moment betrof de bus die we gingen nemen. Vliegveld of station? Het werd het station en daar namen we de trein richting Amsterdam centraal. Eenmaal daar werd het spannend, want wat zou er volgen. Tot mijn verrassing werd dat weer een bus. 

Een bus richting IJmuiden om precies te zijn. De bus bracht ons richting de sluizen en daarvandaan stapten wij in een ferry van DFDS Seaways naar Newcastle. De peuterzoon was werkelijk extatisch en ik vond het ook echt heel leuk.

We zijn namelijk nogal van het principe dat de reis deel moet zijn van de vakantie. Met een fietsvakantie is dat nogal vanzelfsprekend, maar eigenlijk vind ik dat dat voor iedere trip zou moeten gelden. 

Dat lukt nu aardig. We varen in een nacht naar Newcastle, kijken daar morgen een dagje rond en varen de volgende nacht weer terug. Vanavond aten we heerlijk luxe, verder keken we wat rond op de boot en de kindjes vermaakten zich zelfs nog even in de ballenbad.

Inmiddels zijn de kindjes in slaap gewiegd en dronken de man en ik nog koffie. Zometeen ga ik een boek lezen (als ik dat nog kan) en daarna ga ik me ook in slaap laten wiegen. Superleuk, zo’n mysteryweekend!