De peuterzoon ging sinds het voorjaar 2015 een paar uur per week naar de peuterspeelzaal bij ons in de buurt. Leuk, en ook wel leerzaam, voor hem, relax voor mij en de dreumesdochter. Ik schrijf ging, want hij gaat deze maand voor het laatst. Nu hij ook weer naar het kinderdagverblijf gaat, hebben we besloten de peuterspeelzaal weer op te zeggen.

Niet alleen omdat het erg ingewikkeld wordt met de kinderopvangtoeslag en bijdragen van gemeente  als we het allebei willen blijven afnemen, maar ook omdat het ons wat meer vrijheid geeft. Want hoewel vijf uur verdeeld over twee dagdelen opzich niet veel tijd is, zijn we de dinsdag en donderdag er toch altijd wel aan kwijt.

Uitgerekend in deze laatste week voor de peuterzoon, viel vanochtend de zogenaamde kijkochtend. Supergrappig natuurlijk. De mamma’s of pappa’s hoefden nu niet meteen weg maar kregen gezellig een kopje koffie en mochten eens kijken hoe het er nu aan toeging in de groep. Dat lieten de dreumesdochter en ik ons geen twee keer zeggen.

Het was leuk om te zien dat de peuterzoon ook hier niet weg was te slaan bij de gemotoriseerde speelelementen (lees: auto’s), hij heerlijk drama maakt als iemand iets van hem afpakt (of hij denkt dat iemand iets van hem afpakt) en dat hij beter op de instructies van de juffen lijkt te reageren dan op die van mij. Verder is mijn heerlijke mannetje een beetje een ongeleid projectiel, hij fladdert van hier naar daar met zijn aandacht en dat is toch wel zo grappig om te bekijken.

We ontmoetten vandaag ook de intern begeleider van de school waar de peuterzoon niet naar toe gaat. Daar leerde ik toch iets van, want deze basisschoolmama-feut zocht maar eens op wat dat precies is. Wikipedia hielp me gelukkig verder. Als de peuterzoon wel naar de betreffende school zou zijn gegaan, had ik wellicht allerlei vragen gehad voor deze dame, goed idee van haar om aanwezig te zijn vond ik.

Na het kringetje waarin gezellig liedjes werden gezongen en waar ik op mijn kop kreeg van de peuterzoon dat ik een voor mij onbekend lied niet meezong, was de koffie op en de kijkochtend voorbij. De dreumesdochter en ik gingen dus weer naar huis. Leuk om te zien hoe de peuterzoon rondloopt op zijn ‘schooltje’. En donderdag neemt ie afscheid.