Het is vakantie in het midden des lands en dus maakten wij samen met de schoonzus, zwager en twee schoolgaande nichtjes van de gelegenheid gebruik om een dagje uit in eigen land te doen. Na enig overleg besloten de schoonzus en ik dat we de kindjes allemaal het meeste plezier doen met een dagje zwemmen. En het is bekend; blije kinderen, blije ouders, vandaar dat ik vanochtend voor de tweede keer in twee weken de zwemspullen bij elkaar zocht.

We spraken af bij Eindhovens trots, de Tongelreep. En het moet gezegd worden, het is een fijn zwembad. Veel leuke glijbanen, golfslagbad, veel leuke kinderbadjes, een vijftigmeterbad en, ook dat mag wel eens gezegd worden, goed toezicht. Sinds ik zelf ooit een tijdje toezichthouder was in een zwembad weer ik dat dat nou niet de makkelijkste taak is. Desondanks was het personeel hier prettig aanwezig en alert waar nodig.

Na veel glijden, dobberen en spetteren gingen we onze vakantiedag in stijl afsluiten. Met Italiaans eten. En nu ga ik al weer reclame maken voor een Eindhovense gelegenheid, namelijk Happy Italy. Voor deze Italiaan staat altijd een lange rij en toch hoef je nooit echt lang te wachten. Eenmaal binnen is er gezellig personeel, herlijk vers eten, speelgelegenheid voor de kindjes, standaard een doggybag dus minder verspilling. En hoe ze het doen, weet ik niet, maar ze zijn echt ongelooflijk snel met het eten op.tafel krijgen. Ideaal bij honger na een dagje zwemmen.

Zelfs mijn ‘immer kritische’ schoonzus is onder de indruk van deze Italiaan, dat wil toch wel iets zeggen!