Omdat de man en de vader van de man beide besloten deze week het land te verlaten, besloten de schoonmoeder en ik dat het leuk zou zijn om een deel van de week samen door te brengen. Derhalve reisde de schoonmoeder tot grote vreugde van de peuterzoon het halve land door om een paar nachtjes te komen logeren.

Wij planden voor vandaag een gezellige wandeling en wat winkelen. Maar toen ik vanochtend een blik naar buiten wierp vreesde ik al voor noodzakelijke wijziging van die plannen. In al mijn wijsheid besloot ik toen naar de buienradar te kijken, ik werd acuut verdrietig, want de kaart van Nederland was überhaupt niet meer te zien. Een dag binnen werd het dus.

Tijdens het slaapje van de dreumesdochter deed ik snel wat boodschapjes en zelfs tijdens dat hele korte ritje regende ik drijfnat. Het leek wel herfst. Zo rond een uur of vier was de peuterzoon echt niet meer te houden en leek het wat op te klaren. Dus ging hij samen met oma en de de dreumesdochter een rondje wandelen. Ze kwamen wat verregend terug.

Dus dan maar binnenvermaak. Er zijn spelletjes gespeeld, broodjes knakworst gegeten, boekjes gelezen en er is wat tv gekeken. Het hoogtepunt was de eigengemaakte pizza. Het maken ervan althans, dat leverde een heel gezellig tafereel op. Het eten was wat mij en de schoonmoeder betreft ook erg leuk, de peuterzoon en dreumesdochter hadden minder interesse.

Prima dag dus, maar wat mij betreft mag de regen nu wel weer uit.