De afgelopen dagen logeerde de schoonmoeder hier gezellig. Helaas komen aan alle leuke dingen een eind, en ging zij vandaag weer huiswaarts. Maar niet getreurd, mijn moeder kwam haar aflossen. En zij blijft ook al logeren, leuk!

En zo zaten wij vanochtend aan tafel koffie te drinken toen de peuterzoon constateerde ‘hé, twee oma’s. De ene en de andere.’ Hij had gelijk dat dat opmerkelijk is, het komt niet ontzettend vaak voor dat de opa’s en oma’s elkaar zien. We wonen allemaal flink ver uit elkaar.

Nadat we de schoonmoeder uitzwaaiden ging de dreumesdochter lekker slapen. Dit tot ergernis van de peuterzoon, want hij wilde naar de Ikea: ‘hebben ze daar ook speelgoed?’ En vooral wilde hij ook erg graag in de auto.

Dus na het slapen stapten we in de auto en bracht ik ons naar de Ikea. Zo’n auto is al een uitje opzich. Het verbaasde de peuterzoon dat ik ging rijden, hij vond het ook nodig om commentaar te leveren. ‘Wel goed sturen hè mamma’ klonk het van achteruit toen ik met één hand het stuur even losliet. Wat moet daar van terechtkomen…

Eenmaal bij het grote Zweedse warenhuis speelden de kindjes op de kinderwoonafdeling, aten wij een taartje, wandelden een rondje, kochten gastendoekjes en inpakpapier en speelden in de speeltuin. De peuterzoon en dreumesdochter konden hun geluk niet op toen zij respectievelijk een houten auto en een eenhoornhandpop kregen.

Best nog een leuk uitje, de Ikea met oma.