De nieuwe huisgenoten van Fred en Elly

Met een zieke peuterzoon op de bank en een niet helemaal fitte dreumesdochter in bed was er zondag opeens tijd voor projecten die er normaal moeilijk van komen. Zo had ik hadden we al een tijdje geleden gezellige cactusvriendjes in huis gehaald voor Fred en Elly. En die stonden nog altijd te wachten tot ik ze in een pot ging stoppen.

Fred en Elly, zo moet u weten, zijn vetplanten. Ik kwam Fred (hij staat links op de foto) tegen toen wij gingen verhuizen naar ons vorige huis en ik in het kader daarvan met een vriendin door de Ikea liep. ‘Kijk, dat is Fred’ zei ik tegen haar. Dat vond zij ook en ze nam hem voor me mee, samen met de vorige week vergane stamppotstamper.

Enkele jaren later kwam er een vriendinnetje voor Fred in huis. Wellicht dat sommige lezers kunnen verzinnen waarom Elly Elly heet, maar wegens privacygevoeligheid ga ik dat hier verder niet delen. Het verbaast mij al een aantal jaren dat Fred en Elly het zo goed doen in ons huishouden. Ze houden vast van de gezelligheid van kleine kinderen.

Helaas had de arme Fred een paar dagen geleden een ongelukje waardoor hij nogal wankel in zijn pot was komen te staan. De staat van Elly was sowieso vrij troosteloos. Dus kreeg Fred schone voeten en nieuwe schoenen. Elly kreeg een knipbeurt en ook al nieuw schoeisel.

En dus de nieuwe huisgenoten. Ze staan gezellig met zijn viertjes bij elkaar in een kruidenpot. De vraag is nu alleen, hoe gaat het nieuwe stel heten? Mijn ouders opteren voor de familie Doorzon, ik dacht zelf aan Antoinette (naar een Antoinette met een mijns inziens nogal stekelig karakter) en de kleine neefjes van Donald Duck. Maar ik sta open voor suggesties. De comment met suggestie met de meeste likes wordt de winnaar :).

4 Comment

 1. HANNAH says: Beantwoorden

  Ik stel voor Jip en Janneke

 2. femke says: Beantwoorden

  Familie Doorzon vond ik wel leuk bedacht..

  Het is in iedergeval een groep/familie want het zijn meerdere plantjes bij elkaar…

  Misschien jan jans en de kinderen?

 3. Geweldige blog! Zo heerlijk… Planten met namen..mijn fantasie slaat meteen op hol!
  Uh…Estelle en badhr Hari…
  Wesley en Yolanthe…
  Hillary en Donald…
  Mister president en First Lady…
  Twitter en linkedin
  Of meer iets voor de kinderen.. Barbapapa en barbamama..
  Buurman en buurman
  Tinkiewinkie en lala..

 4. […] jaar schreef ik al eens over de gezellige huisgenootjes die we hier in huis hebben. Helaas hebben Fred en Elly deze zomer het loodje gelegd en daarom […]

Geef een reactie