Als groentje in blogland lees ik graag de blogs van anderen. Dat vind ik allereerst leuk, daarnaast leer ik veel over de do’s en dont’s qua bloggen (hoewel ik die soms ook gewoon aan mijn laars lap geloof ik) en verder komt daar ook de nodige inspiratie uit.

Iets wat veel bloggers schijnen te doen is het invullen van ‘tag(s)’. Dit zijn een soort vragenlijsten die je als blogger in kunt vullen en dan publiceren op je blog. Dat is sowieso leuk om te doen (en hopelijk om te lezen), maar vervolgens is het natuurlijk ook grappig om dan andere blogs met die tag te lezen.

Zo kwam ik via @haremaristeit langs de tag ‘mag ik ff zeiken’ die weer is bedacht door blogger @doormariska. Dat is mij dus, zeker op dagen als vandaag, werkelijk op het lijf geschreven. I’m in!

1. Waar kan jij je gigantisch aan ergeren?
Aan de bouwvakkers bij ons voor de deur. Dat ze hier huizen neer komen zetten is jammer, maar dat is nog tot daar aan toe. En dat de heren bouwvakkers om 7 uur ’s morgens beginnen, daar kan ik ook nog wel mee leven. Maar dat die gasten het dan nodig vinden om dan al om half 7 te verschijnen en koffie te gaan drinken in hun bouwkeet en daarbij hun herriemakende aggregaat aan te zetten, irriteert me dus mateloos.

2. Wat vind jij nou echt gigantisch irritant in het verkeer?
Eh, zo’n beetje heel Eindhoven. Ik woon hier nu een jaar of 8 en het valt me al die jaren op dat ze het presteren om de meest rare, onoverzichtelijke, fietsonvriendelijke verkeerssituaties te maken. Ik rijd nog liever met de huisartsenambulance door een druk Amsterdam dan dat ik me hier in de spits in de stad begeef.

3. Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel?
Kapucijners. Waardeloze dingen vind ik dat. En karnemelk vind ik ook buitengewoon smerig. Daar ga ik, en dat vind ik zelf echt nogal aanstellerig, van kokhalzen.

4. Waar wil je op dit moment over zeuren?
De peuterzoon is gewoon alweer ziek. Hij ligt naast me met koorts op de bank te slapen. Daarnaast ligt de dreumesdochter, ook al geveld. Onbestaanbaar, het is voor de gelegenheid echt heerlijk weer, maar ze zijn allebei nergens toe in staat. Superzielig en supersaai.

5. Welke artiest kun jij echt niet uitstaan?
Ja, die hele kleine. En ik moet er hard over denken hoe hij ook al weer heet. Roel van Velzen is het. Sorry Roel, ik vind het gekweel en ik zap ook weg als ik je voorbij zie komen. Gelukkig vindt de man het ook niks.

6. Wat vind je de rottigste klusjes in huis?
Wat niet… We hebben niet voor niets een schoonmaakster. Hoewel dat ook vooral is omdat het echt onmogelijk is om met kleine kinderen om je heen fatsoenlijk te poetsen. Ik vind de meeste dingen trouwens niet eens zo heel vreselijk, als ik er eenmaal mee bezig ben. Maar er aan beginnen is echt een verschrikking.

7. Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer weg klikt?
Dat wisselt nogal. En het probleem is dat ik me er doorgaans zelf ook wel eens schuldig aan maak. Maar ik vind standaard spelfouten (d’s en t’s, zij/zei, dat soort dingen) of als/dan vergissingen echt storend. Een typo kan gebeuren hoor, maar domme spelfouten eigenlijk niet.

8. Welk tv programma vind je echt verschrikkelijk?
Dingen als Utopia, Big Brother, de bus. Maar ook van die talentenjachten. En spelletjesshows. Eigenlijk vind ik heel veel echt verschrikkelijk. Misschien kun je beter vragen waar ik wel van hou. Daar moet ik langer over nadenken.

9. Aan welk make-up product heb je een hekel?
Proest. Wat een briljante vraag. Van de meeste producten heb ik denk ik geen idee of ik er een hekel aan heb, ik weet waarschijnlijk helemaal niet wat het is namelijk. In mijn la liggen mascara en een oogpotlood. Van die twee vind ik de mascara het irritantst.

10. Wil je verder nog ergens even lekker over zeiken?
Had ik het al gehad over de zieke kinderen? Echt, ik kom nergens toe erdoor. De peuterzoon roept namelijk ‘mamma, ik kan je niet zien’ als ik uit zijn zicht verdwijn. En daarnaast maak ik me ook wel een beetje zorgen erdoor. Maar daar schreef ik ook al over. Wat verder nogal balen is dat ze niet naar de opvang kunnen en ik dus niet kan werken. Zo wordt het nooit wat met Care4moving.

Nou, dat lijkt me wel weer genoeg gezeurd. Er zijn nog heel veel meer tags te vinden. Dus ik kan nog even vooruit. En ik bedacht me ook dat een Jan Mulder in de wereld draait door top 5 best leuk is als maandelijks thema. Dan bent u voorbereid.