Vandaag wil ik het eens hebben over kleding, kinderkleding om precies te zijn. Omdat ik een shopgen mis, en wel erg hou van recycling, ben ik nogal een groot fan van het doorgeven van kinderkleding. En dan vooral als ik degene ben aan wie wordt doorgegeven. Op die manier krijgt kleding een tweede leven en hoef ik me niet in winkels te begeven. Ideaal dus.

Tegelijkertijd ben ik ook wel soort van kritisch op de kleding die mijn kindjes dragen. En dan eerlijk gezegd niet zozeer op hoe het er uit ziet, hoewel ik erg van vrolijke printjes en gezellige kleurtjes hou. Nee, het belangrijkst vind ik dat de kleertjes lekker zitten. Daarom loopt de peuterzoon veel in joggingbroekjes en draagt de dreumesdochter inmiddels veel leggings en wijde broekjes.

Voor de peuterzoon kwam en kom ik nog wel eens in de stad om nieuwe kleren te kopen, maar voor de dreumesdochter lukt het me doorgaans best goed om haar, volgens mijn criteria, prima tweedehands te kleden. Dit is voornamelijk te danken aan enkele gulle doorgevers die precies weten wat ik leuk vind.

Er was vorig jaar echter een moment dat ik het leuk vond en daarnaast ook wel een morele verplichting voelde om haar in het nieuw te steken. Wij hadden namelijk vier bruiloften in twee maanden en naar al deze gelegenheden ging de dreumesdochter (toen nog baby trouwens) mee.

Vandaar dat ik het allerschattigste overgooiertje kocht. Van Fred’s World. Best een duur ding vond ik, maar voor deze keer niet zo erg. De dreumesdochter heeft het regelmatig gedragen en helaas, helaas moest ik vandaag constateren dat het toch echt te klein aan het worden is. Toen ik ging bedenken wie het misschien wel zou willen hebben, kreeg ik een idee.

  
Waarom niet combineren met een Beeing around winactie doorgeefexperiment? Als je interesse hebt in dit allerliefste overgooiertje in maatje 80, het is gebruikt maar ziet er nog prima uit, laat het dan weten in de comments op de facebookpagina. Zorg er daarnaast voor dat je het bericht en de pagina liked. Delen en taggen wordt gewaardeerd, maar is niet verplicht. Als er 150 likes zijn, maak ik bekend wie het jurkje krijgt. Eventuele verzendkosten neem ik voor mijn rekening.