Onlangs kondigde ik het al aan, ik ga meer doen met lijstjes. Deze tag vond ik ook al via Hare Maristeit, sterker nog, hier ontdekte ik het hele lijstjesfenomeen. De ‘mag ik ff zeiken’ variant kreeg vorige week door externe omstandigheden prioriteit, maar deze is ook leuk.

1. Hoe lang blog je al?

Haha het begint goed, dat moest ik even opzoeken. Maar hier op Beeing around plaatste ik mijn eerste bericht op 22 oktober 2015. Ruim vier maanden dus. Eerder blogde ik ook al een tijdje op het blog van een vriend en op een eigen, niet meer bestaand blog.

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Het is zo heerlijk om te schrijven. Ik denk iedere dag wel een paar keer, ‘oh, hier wil ik en stukje over tikken’. Het is vervolgens nogal frustrerend om zo’n onderwerp weer te vergeten. Natuurlijk zijn de reacties ook superleuk, hier op het blog en via Facebook, maar ook irl. Ik word wel eens aangesproken door mensen die mijn blog lazen. Zo leuk! Het nadeel is soms wel dat ik niets nieuws meer te vertellen heb. Wat ik ook wel eens lastig vind is mijn zelfopgelegde prestatiedrang. Ik wil het liefst dagelijks iets posten, en dat lukt natuurlijk niet altijd, dat vind ik dan weer stom.

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Ik vind van mezelf dat ik toegankelijk en herkenbaar schrijf. Daar hou ik van in blogs, dus dat gaat de goede kant op. GROOT verbeterpunt is de layout van mijn blog. Die is namelijk non-existing. Ik ben gewoon begonnen in een standaard WordPress thema en ik vind dat eigenlijk schandalig. Daarnaast zou ik ook echt iets moeten doen met de foto’s. Meestal schiet ik snel een plaatje met mijn iPhone, daar is dus zeker ruimte voor verbetering.

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Dat weet ik eigenlijk niet zo. Ik heb eerlijk gezegd niet echt vaste dingen die ik volg. Ik vind de club van relaxte moeders wel erg leuk, nu ik er eens over nadenk. Buitenlandse bloggers kan ik niet eens verzinnen, laat staan een favoriet benoemen. De laatste tijd verdiep ik me iets meer in de blogwereld en ontdek ik wel dat er heel veel leuks is om te lezen!

5. Welke drie artikelen op je blog zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

1) De vijfsecondenregel
2) Gourmet!
3) Zwemmen

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Het tikken van een stukje, dat is één ding. Maar er dan voor zorgen dat er acceptabele plaatjes bij staan, de linkjes kloppen, er geen gruwelijke spelfouten of typo’s in staan is stiekem nog best wel wat werk.

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Tsja, ik denk dus een keer of tien per dag ‘oh, daar moet ik over schrijven’. Dat lijkt me al een heel cliché. Vervolgens vergeet ik doorgaans ook weer wat het was. Daarnaast merk ik dat het bijna verslavend is om te bekijken wat een post ‘doet’ zodra die gepubliceerd is. Ik moet me wel eens inhouden om niet continu naar de WordPress statistieken te kijken.

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Ik doe in principe alles zelf. Als hulplijn is daar wel de man. Hij weet gewoon heel veel van programmeertalen, dingen netjes online krijgen etcetera. Daarnaast heeft hij regelmatig een mening over bijvoorbeeld woordkeuze, zinsopbouw en de door mij gekozen plaatjes. Zo af en toe krijgt hij, schoorvoetend weliswaar, toestemming om het aan te passen.

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Lifestyleblogs vind ik leuk en ook blogs van medemamma’s. Die van Buurvrouw Anita volg ik trouw en sinds kort ook die van Maris. Verder eigenlijk niet persé iets vasts. Een beetje wat er voorbij komt in mijn Facebooktijdlijn en op Bloglovin. Maar ik sta open voor suggesties :).

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

Van allebei een beetje. Het meeste gaat wel live. Zo gedurende de dag verzin ik dan waar ik over ga schrijven, zoek een plaatje of maak een foto en dan hoop ik voor het eten aan het uitwerken ervan toe kom. Maar meestal lukt dat natuurlijk niet en lig ik in bed met de dreumesdochter als ik mijn stukje schrijf.

As we speak zit ik trouwens wel vooruit te werken. Dit soort tags zijn daar natuurlijk uitermate geschikt voor. Het is wel fijn om wat stukjes achter de hand te hebben zodat ik aan mijn eigen prestatiedrang kan voldoen.

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Ehm, geen idee. Als iemand de gouden tip heeft, dan hoor ik het graag. Het is vooral handig om niet helemaal leek te zijn op het gebied van html-code. Vind ik dan. Oh, en hier en daar geven medebloggers bijzonder handige tips over plugins die echt heel praktisch zijn.

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Tsja, ik ben nog in de fase dat ik het erg leuk vind dat mensen mijn geklets lezen. Want zo voelt het wel een beetje, als geklets. Ik weet natuurlijk dat het gelezen wordt, want ik bekijk de statistieken. Maar het reagerende publiek is beperkt. Ik hoor regelmatig van mensen terug dat ze meelezen en dat ze dat zo leuk vinden. Ik word daar echt heel blij van.

Samenwerkingen zijn er nog niet voorbij gekomen (hoe doen mensen dat toch?)

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Dat is dan weer het voordeel aan nog maar beginnend blogger zijn. Ik geloof niet dat er dingen zijn die ik achteraf gezien anders had willen doen. Maar geloof me, dat gaat echt nog komen…

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ik deel heel veel persoonlijke dingen op mijn blog. Soms vind ik dat best heel spannend en kwetsbaar. Maar tegelijkertijd vind ik dat dat nu net de kracht is van zo’n persoonlijk blog. Soms twijfel ik wel eens over met name de foto’s van de kinderen. Deze foto van de zieke dreumesdochter, of eigenlijk sowieso foto’s van zieke kindjes vind ik bijvoorbeeld best intiem.

Iets wat ik wel echt probeer is het weghouden van de namen van man & kids. Natuurlijk, als je gaat zoeken op mijn persoonlijke Facebookpagina of in de comments vind je de namen wel terug. Maar in principe noem ik ze hier niet. Ik zou het niet fijn vinden als wanneer men googlet op de namen van de peuterzoon en de dreumesdochter, men meteen hier terecht kwam.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Heel eerlijk? Het zou wel supertof zijn om wat inkomsten te kunnen genereren met mijn blog. Het moet mogelijk zijn, dus ik ga stug door :). Daarnaast denk ik dat ik allerhande samenwerkingen en productprobeerexercities supergrappig zou vinden, het zou dus leuk zijn als dat soort dingen ook langs gaan komen.

Het allerbelangrijkste vind ik echter, heel zoetsappig I know, dat mensen het leuk vinden om mijn stukjes te lezen en dat ik daar zelf ook lol in hou. Ik hoop dat ik mensen af en toe kan inspireren of een hart onder de riem kan steken door iets herkenbaars te schrijven.