Vanmiddag kwamen we terug van het boodschappen doen en er was zowaar even een momentje voor een kopje thee en een rondje digitale entertaining. Een social media kanaal bracht mij toen bij de laatste vlog van Eurolac!, het hele fenomeen vloggen spreekt mij niet altijd even zeer aan, maar deze keer was ik toch geboeid. En er kwam blogspiratie uit.

Gonneke vertelde over de overbodigheid van zogenaamde ‘blitse’ items. En hoewel ik het in grote lijnen wel met haar eens ben, voelde ik me toch ook een beetje betrapt. Het is namelijk zo dat wij daarstraks bij de drogist iets kochten wat ik echt dubbel overbodig vind. In de bak met aanbiedingen lagen snoetenpoetsers, en snoetenpoetsers zijn eigenlijk een soort omhoog gevallen billendoekjes. Qua doekje is het echt precies hetzelfde, maar er zit een chemisch luchtje aan dat beter past bij het poetsen van vieze handjes en gezichtjes dan bij vieze billen. Denk ik.

Ik poets handen en gezichten meestal gewoon met een natgemaakt spuugdoekje. Dat werkt prima en lijkt me een stuk duurzamer dan van die doekjes die je na één keer gebruiken weggooit. Vaak heb ik nog wel ergens een pak van de wegwerpvariant liggen voor het geval er wasprocestechnisch iets niet helemaal goed ging, maar eigenlijk vind ik dat dat niet nodig moet zijn.

Waarom kocht ik dan toch dat pakje zult je je afvragen. Nou dat was dus, en daar komt meteen de dubbele overbodigheid, omdat het snoetenpoetsers waren van Frozen. Echt, ik hou daar dus niet van. Dat er populaire figuren op alledaagse gebruiksvoorwerpen worden gezet zodat ouders die dan gaan kopen. Dat is toch gewoon nergens voor nodig? Die doekjes gaan echt niet beter poetsen nu Olaf op de verpakking staat hoor.

Maar ja, de dreumesdochter was er hartstikke gelukkig mee. Ze paradeerde eerst dolblij door de Etos, was toen eigenlijk een beetje boos dat ze de doekjes af moest geven om te laten scannen en heeft daarna de rest van de middag lopen stralen met het pak doekjes in haar handjes. Superschattig toch? En dat voor een euro. Voor iets dat in ieder geval soort van handig is om in huis te hebben.