En jawel, hier is weer een lijstje. De bedenker van dit lijstje schijnt niet bekend te zijn, jammer, want ik vind het briljant verzonnen. Neem er gerust een kopje thee bij. Hier komt ie:

1. Slaap je met de deuren van je kledingkast open of dicht?

Daar heb ik oprecht nog nooit over nagedacht. Grappige vraag. Dat hangt er erg vanaf wie er voor het laatst in de kledingkast is geweest, de man is eerder geneigd hem netjes dicht te doen dan ik. Ook als ik was heb opgeruimd doe ik de kast, bij wijze van afsluiting, graag dicht. Maar goed, dat gebeurt natuurlijk niet zo vaak. De rest van de tijd staat de kast dus open, het heeft namelijk helemaal niet mijn prioriteit om die deuren dicht te schuiven. Wellicht dat het anders zou zijn als we scharnierdeurtjes hadden, die zitten nogal in de weg als je ze open laat staan (haha, zitten – staan, voelt u hem…)

Het is trouwens wel handiger om de kast dicht te doen. De dreumesdochter schept er genoegen in om er allerlei spullen uit te vissen. Dat bedenk ik alleen doorgaans te laat.

2. Neem je mini flesjes shampoo enzo mee uit hotels?

Nee hoor. Alleen maar ballast. Maar ik neem doorgaans geen shampoo mee naar een hotel. Ik hou gewoon niet van sjouwen…

3. Heb je ooit een straatnaambord gestolen?

Eh, nee. Natuurlijk niet zou ik haast willen zeggen. Ik vermoed dat die dingen hartstikke duur zijn en het de overheid (lees: de belastingbetaler) behoorlijk wat geld kost dat die dingen populair zijn om in de kamer te hangen. Tsja, heilig boontje wellicht, maar ik vind dat dus ook gewoon echt irritant.

4. Gebruik je to-do lijstjes?

Ja. Alleen al omdat ik het zo heerlijk vind om dingen af te strepen. Ik heb dan ook de neiging om de lijstjes vrij uitgebreid te maken, zodat ik lekker veel kan afvinken. Halloooo, blogspiratie!

5. Heb je sproeten?

Nee. De man wel, dus ik ben benieuwd of de kindjes ze gaan krijgen. Zou ik leuk vinden.

6. Heb je ooit in de bosjes geplast?

Zijn er echt mensen die dat nog nooit deden? Ik deed het eindeloos. Tijdens buitensport/survivalactiviteiten riep ik altijd ‘derde boom rechts’ als er iemand moest gaan plassen. Als ik goed zoek denk ik dat ik hier in huis nog wel ergens een boekje kan vinden genaamd ‘poepen in het bos‘ heb staan. Maar het voert wat ver om daar nu over uit te wijden.

7. Hoe groot is je bed?

Ons bed is 180 bij 220. De man is nogal een lang eind en zoals ik al eens schreef hebben we veel ruimte nodig, de peuterzoon en dreumesdochter moeten er immers ook in. Verder staat er ook nog een cosleeper, of eigenlijk het oude ledikant van de peuterzoon waar een zijkant uit is gesloopt, maar die dient voornamelijk als royaal nachtkastje.

8. Ben je lui?

Ja, echt ontzettend. Het is eigenlijk best raar dat ik tegelijkertijd ook van sport en bewegen hou.

9. Is er iets waar je je nu aan irriteert?

Uiteraard. Aan het feit dat mijn telefoon alweer leeg is. Dat ik zometeen echt nog op moet gaan ruimen. Aan de irritante privacy-meldingen van Google. Nou ja, zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik zal het u besparen.

10. Kauw je op potloden en pennen?

Ik geloof het eigenlijk niet. Dat is wel echt iets voor mij, en ik denk dat ik het vroeger wel deed nu ik er over denk. In dit digitale tijdperk zit een mens natuurlijk ook niet meer zoveel met pennen en potloden in de hand. En om nou op een muis of een mobiel te gaan zitten knagen is ook zo wat.

11. Heb je bij de padvinders gezeten toen je klein was?

Nee. Wel bij de YMCA dus. Daar deden we ook best padvinderachtige dingen. Knopen, vuurtjes maken, bivak bouwen, eten zoeken en natuurlijk poepen in het bos.

12. Kijk je nog wel eens naar tekenfilms?

Zeker. Daar schreef ik laatst ook al over. Frozen is dus populair, Brandweerman Sam, Bob de Bouwer, Sofia het prinsesje. Haha, ook hier kan ik nog wel even doorgaan.

13. Tel je de treden als je de trap oploopt?

Doorgaans niet. Alleen nieuwe trappen die ik dan ineens vaak neem tel ik wel eens. Maar meestal ben ik veel te druk met kinderen omhoog nemen of de reden dat ik uberhaupt met de trap bezig ben.

14. Dans je wel eens als er geen muziek te horen is?

Dansen is sowieso wel een beetje buiten mijn comfortzone moet ik zeggen. Dus dansen zonder muziek, laat ik daar maar gewoon niet aan beginnen. Een beetje rondhupsen door de kamer op gezellige liedjes met de peuterzoon of dreumesdochter vind ik nog wel soort van leuk. Maar daarna houdt het ook echt wel op. Zelfs stijldansen leerde ik nooit, ondanks het feit dat mijn moeder nogal eens riep dat dat bij mijn opvoeding zou horen. Maak je geen zorgen hoor mam, ik red het vooralsnog prima zonder.

15. Weet je hoe je het oliepeil van een auto moet checken?

Tuurlijk! Heb je het ooit gedaan? Ehm, nou toen ik rijles had denk ik.