Een geliefde bezigheid van de dreumesdochter is het tevoorschijn halen van haar mini-pannen en die parkeren op de bank. Een speelgoedkeukentje zou ze wellicht erg leuk vinden maar dat neemt me voorlopig iets te veel ruimte in in onze bescheiden woonkamer.

Ik heb er een soort van missie van gemaakt om de hoeveelheid speelgoed hier in huis enigszins binnen de perken te houden. En dat valt me eerlijk gezegd nog niet eens mee. Want er zijn echt heel veel dingen die de peuterzoon en dreumesdochter leuk vinden en er zijn ook eindeloos gelegenheden waarbij die dingen verzameld kunnen worden.

Behalve een keukentje ben ik er ook van overtuigd dat een werkbank het hier in huis goed zou doen. En een treinbaan bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er altijd veel peutervriendjes- en vriendinnetjes die dat soort speelgoed wel hebben. Ik heb trouwens ook niet de indruk dat zo ook maar iets te kort komen ondanks mijn restricties.

Maar ik dwaal af, het ging over de dreumesdochter en haar pannetjes. Als ze namelijk de koekenpan tevoorschijn haalt roept ze daar ‘ei’ bij. De koekenpannen worden hier in huis ook voor andere dingen gebruikt dan het bakken van eieren, maar schijnbaar maakten de omeletjes de meeste indruk.

Vanmiddag liep de dreumesdochter zwaaiend met een koekenpannetje, ei roepend door de kamer. Opzich al een komisch tafereel. De man dacht de dreumesdochter een plezier te doen en gaf haar een ei voor in de pan. EEN ECHT EI, what was he thinking?! Hij had groot succes. Stralend kwam de dreumesdochter naar me toegewandeld en ze bereikte me ook nog met een heel ei in haar hand.

Vervolgens kreeg ik het ei en keek de man me vanuit de keuken vragend aan. Hij vond dat ik het wel naar hem toe kon gooien. Dat leek me sowieso verkeerd gaan en daarom gaf ik het maar gewoon aan de dreumesdochter mee terug, ze had het immers ook succesvol bezorgd. Het ging wederom goed, tot het allerlaatste stukje. Want toen bedacht ze dat ze dat ei best naar pappa kon gooien.

Dus het ei belandde alsnog op de grond. We hebben er met zijn allen hard om gelachen. En wie weet is zo’n masker van rauw ei wel hartstikke goed voor de houten vloer.