Mocht je je nou onverhoopt vervelen of bergen tijd over hebben, ik heb een tip. Want zoals je weet heb ik echt alle tijd van de wereld en ben nooit druk met kleine kinderen, mijn bedrijf of het zorgen voor de randvoorwaarden die bij deze zaken komen kijken*. Vandaar dat ik samen met de man begonnen ben met het kijken naar een recent op Netflix verschenen serie.

Dead like me heet het. Een compleet absurde serie over een meisje dat dood gaat en vervolgens wordt opgezadeld met de taak om andere mensen te ‘helpen’ met overlijden. We keken pas een aflevering of vier, dus ik heb echt nog geen idee waar het naar toe gaat, maar ik ben geboeid. Een heerlijke cynische hoofdpersoon, vreemde wendingen, geen situaties waarbij ik last heb van plaatsvervangende schaamte, niet te spannend of eng en, niet onbelangrijk, een van mijn favoriete acteurs.

Ik weet eerlijk gezegd zelf ook niet precies wat ik nou zo boeiend vind aan Mandy Patinkin maar de beste man heeft iets. Ik baalde een aantal jaar geleden als een stekker dat zijn rol als Gideon in Criminal Minds uit de serie werd geschreven en ik was helemaal blij toen hij in deze, in eerste instantie door de man gesuggereerde, serie bleek te zitten.

Best wel weer eens grappig om zo ouderwets ‘serieverslaafd’ te zijn. Het doet me denken aan mijn studententijd. Toen keken we echt eindeloos naar allerlei series. Hoe zou het toch kunnen dat die studie zo lang duurde…


*Bij wijze van disclaimer. Nee, we hebben helemaal geen tijd over en deze recente verslaving gaat dan ook ten koste van de nachtrust en de staat van opgeruimdheid in ons huishouden. Het is maar goed dat er maar twee seizoenen van Dead like me werden gemaakt.