Jaaaaa! Wat was het een heerlijk voorjaarsweer vandaag! Wij namen ons in eerste instantie voor om op deze zondag te gaan shoppen, maar bij nader inzien zijn we toch maar weer eens op de fiets gestapt voor een rondje over de Brabantse Kempen.

We laadden de peuterzoon, dreumesdochter, een bal, aap, emmer en schep en een waterfles in de bakfiets, haalden mijn frisgerepareerde mamma/cargofiets van stal en fietsen maar. Er werd al snel flink geknikkebold door beide kindjes en een reshuffle was noodzakelijk.

Na deze exercitie konden de man en ik ongestoord in gesprek want zowel de dreumesdochter als de peuterzoon lagen heerlijk te slapen. Vandaar dat wij weer eens kwamen te spreken over de bakfiets-racefietsratio. We houden beide wel van een rondje fietsen op de racefiets, en dat is qua aerodynamica en snelheid bepaald van andere orde dan het fietsen op de bakfiets dan wel mammafiets. Er is behoorlijk wat energie voor nodig om deze fietsen in een fatsoenlijk tempo vooruit te laten komen en we hebben ons al regelmatig afgevraagd hoe hard we met de racefiets zouden gaan als we dezelfde hoeveelheid energie zouden leveren als die we in het rijden met de bakfiets stoppen. Volgt u het nog? Ik geloof dat we wel eens uit zijn gekomen op 1:1,7, maar hoe dat precies zat weet ik eigenlijk niet meer.

Na deze oeverloze discussie werd de dreumesdochter weer wakker en kwamen wij in Westerhoven bij ‘Bij de Neut’. Via een buurman hoorden we eens dat dit een leuke plek zou zijn om met de kindjes naar toe te gaan en dat moesten we natuurlijk testen. Het was zeker leuk. Ze hebben daar een soort mini-binnenspeeltuin ingericht en dat is succes verzekerd. De peuterzoon waren we vrijwel meteen kwijt en toen de dreumesdochter eenmaal haar draai vond in het deel voor kleine kinderen vermaakte zij zich ook uitstekend. Wij dronken een kopje koffie (en een biertje) en na een ijsje vertrokken we weer huiswaarts. Het enige nadeel was dat het nogal druk was, maar ja, wat wil je ook op een zonnige zondagmiddag.

Op de terugweg hadden we flink wind tegen en vond de man het nodig om flink te trainen. Hij maakt er dan ook een sport van om mensen met elektrische fietsen in te gaan halen. Vermoeiend hoor. Nouja, gelukkig bestuurt hij doorgaans de bakfiets en daarmee heeft hij veel meer gewicht mee te slepen. Ik peddel er dus tamelijk gemakkelijk achteraan. We hadden een heerlijke dag!