Het was gewoon alweer het allerheerlijkste weer. Ik kan daar wel aan wennen hoor. De kindjes en ik mochten een pasgeboren babyvriendje (van nog maar vier dagen oud!) gaan bewonderen en wij legden de reis van een kilometer of 15 mooi per bakfiets af. Het waaide wel flink en daardoor hadden de peuterzoon en dreumesdochter het wat koud terwijl ik behoorlijk zweette, maar eenmaal ter plaatse was dat snel weer over.

Na het babyknuffelen speelden we nog een tijdje in de tuin met de grote broer van het verse babyvriendje. De peuters vermaakten zich met ballen en zand en een tuinslang (zonder water!) terwijl de dreumesdochter veelvuldig gebruik maakte van de glijbaan. Heerlijk toch. Ik zat er bij en ik keek er naar.

Daar zittende constateerde ik dat mijn benen wel een zonnetje kunnen gebruiken. Het leken wel een stel gespikkelde melkflessen. Wit door het gebrek aan zon de afgelopen winter en gespikkeld door mijn halfslachtige poging om ze te ontharen, want dat was bepaald nodig.

Als ik dan toch een nadeel moet verzinnen aan de zomer is het wel dat gedoe met ontharen. Ergens vraag ik me wel eens af waarom ik er dan aan meedoe, ik bedoel ik ben nou niet bepaald een expert op beautygebied, heb geen ambitie om het te worden en heel zinnig is het epileren toch niet.

Maar ja, ik blijk toch slachtoffer van de heersende norm en ik voel me er gewoon niet fijn bij om met behaarde onderdanen door het leven te gaan (als ze zichtbaar zijn dan, in de winter probeer ik graag uit of er wellicht sprake is van een isolerend effect). Vandaar dat ik er ’s zomers om de paar weken toch maar weer zuchtend en steunend dat epileerapparaat bijpak.

Het is altijd een gedoe, de accu is bij definitie leeg, ik kan de lader nooit vinden, als de klus dan geklaard is blijk ik achteraf altijd de helft vergeten. Om simpel van te worden. Toch is het beter dan een scheermes, want daarmee zou ik de handelfrequentie behoorlijk moeten opschroeven en vrees ik voor flinke bloedbaden. Ook niet ideaal. Heeft er iemand een betere suggestie?