Ik ga nog even door over het heerlijke weer hoor. Met een tip deze keer. Ik werd vandaag weer eens door schade en schande wijs namelijk. Nadat we vanochtend druk waren met het consultatiebureau, kijken naar een graafmachine en het begin van de middag met het slapen van de dreumesdochter gingen we rond een uur of drie natuurlijk naar de speeltuin.

We spraken af met een peutervriendje en mammavriendin. Helemaal leuk dus, kleedje erbij, beetje fruit, een komkommer. Onze buurvrouw deed hetzelfde maar nam ook nog een kop koffie mee. Dat was niet de tip die ik bedoelde, maar ik ga het zelf zeker ook proberen. Extra tip is wel om een goed afsluitbare beker mee te nemen want koffiedweilen in de speeltuin is dan weer niet ideaal.

Ze speelden weer eens heerlijk. De peuterzoon vermaakte zich met glijden, een vrachtwagen, een springtouw en de meegebrachte voetbal. De dreumesdochter houdt erg van haar emmer en schep en schept er daarnaast ook een groot genoegen in om haar schoenen uit te trekken. Ik vind dat zelf nogal een irritante gewoonte want ik loop te pas en te onpas te zoeken naar haar schoenen dan wel laarzen, maar ja, wat doe je eraan hè.

Nadat er was geschommeld en gevoetbald en de bekenden weer naar huis gingen belandden zowel de peuterzoon als de dreumesdochter in het zand. Ze kunnen zich altijd zo heerlijk vermaken met dat spul. De dreumesdochter vond het grappig om zand op haar hoofd te gooien en de peuterzoon hielp daar maar al te graag een handje bij. 

Rond een uur of vijf werd het toch echt tijd om naar huis te gaan, en na wat onderhandelen belandde alles en iedereen weer in de bakfiets. Eenmaal thuis dacht ik er zowaar aan om broeken en schoenen buiten uit te trekken en dat was een verstandig besluit. Het was alleen niet afdoende, want eenmaal boven bleek het zand werkelijk tot in de luier van de dreumesdochter te zitten. Derhalve stond ik om half 6 nog te stofzuigen.

Ook bleek ik mijn eigen kleding vergeten. Toen ik tussen de kindjes wilde gaan liggen kwam ik nog een mini-zandbak ik mijn omgerolde broekspijpen tegen. En hier dus de tip: check of AL het zand uit de kleren is alvorens je weer naar binnen gaat.