Zoals wel vaker op dinsdag belandden wij vanmiddag samen met een peutervriendje en zijn mamma in de speeltuin. De peuterheren hadden het uitstekend naar hun zin.

In eerste instantie waren ze druk met een zandbak, hun scheppen en een naast de zandbak gelegen krokodil/nijlpaardachtig speelding (wat het precies moge zijn heb ik vooralsnog niet weten te achterhalen). Het bleek ontzettend grappig om het betreffende beest te bedelven met zand.

Na een tijdje was daar de lol vanaf en toen ook het spel met de bal klaar was, werd er geklommen in het kasteel, zoals de peuterzoon het toestel noemt. Daar was ook een iets ouder jongetje aan het spelen. Dit ventje had de aandacht van de peuterzoon want hij deed allerlei onorthodoxe dingen. Zo klom hij langs de buitenkant omhoog en hing hij ondersteboven in het klimnet. Het was gevaarlijk, zo besloot mijn peuter.

Na een tijdje ontstond er echt contact tussen de drie jongetjes en de oudste besloot eens te polsen of de peutervriendjes konden tellen. Nee, zo zei de peuterzoon. Ja, zo zei het peutervriendje en demonstreerde zijn kunst. ‘Dan kunnen we verstoppertje doen’, besloot de grote jongen. ‘Ik tel eerst en dan gaan jullie verstoppen’.

Zo gezegd zo gedaan. De grote jongen telde, de peutervriendjes renden roepend heen en weer en kropen uiteindelijk, na een beetje sturing, onder het kasteel. Uiteraard werden ze in een oogopslag ontdekt, maar de lol was er niet minder om.

Daarna moesten de rollen natuurlijk worden omgedraaid, ook dat leidde tot grappige taferelen want de peutervriendjes deden heus hun ogen niet dicht als er verstopt moest worden door de anderen. Verder wilde de peuterzoon zijn telkwaliteiten inderdaad niet demonstreren en wij mamma’s vroegen ons af hoe leuk dit spel voor het oudste ventje was. Hij ging echter geduldig verder dus hij zal zich wel vermaakt hebben.

De peutervriendjes werden na een paar rondjes afgeleid door werkelijk alles in de speeltuin en het spel eindigde met de peuterzoon en het oudere kereltje die achter elkaar aan kropen rond een tafeltennistafel. Er is weer lekker gespeeld en wij dames vermaakten ons prima met het aanschouwen van het geheel.