In het leven van de peuterzoon komt het thema repareren veel voor. Zijn vader lijmt en maakt met grote regelmaat dingen die kapot gaan en in televisieseries als Bob de Bouwer wordt eindeloos van alles gefixt. Verder heeft duplo nogal eens de neiging om uit elkaar te vallen als je er al dan niet per ongeluk mee gooit, en dat moet dan natuurlijk ook weer gemaakt worden.

Vandaar dat de peuterzoon veel gebruik maakt van zijn gereedschapskist. Hij weet inmiddels beter dan ik hoe de verschillende tools heten die er in zitten en kan ook aardig benoemen waar ze voor nodig zijn.

Omdat mijn heerlijke peuter zo’n beetje altijd wel met een rollenspel bezig is, kan ik vaak meegenieten van wat er in zijn hoofd omgaat. Meestal beleeft hij avonturen als brandweerman of de genoemde Bob de Bouwer. En beide heren komen ook geregeld samen in het script voor.

Vandeweek trof ik de peuterzoon alias Wendy liggend op zijn rug aan onder de statafel in onze keuken. Naast hem lag Bob en samen waren ze druk met het repareren van de tafel.

Vandaag bij Villa Yip kon de peuterzoon de kapotte plint helaas niet maken. Hij had zijn gereedschapskist niet meegenomen immers. Dat maakte indruk op het mannetje, want hij kwam er vanavond nog op terug. Ik geloof dat er in zijn hoofd een alarm afgaat als er iets kapot is en dat gaat pas weer uit als de reparatie (of soms het vervangproces) in gang is gezet.

Ik ben zo benieuwd wat hij later zal worden.