Zo af en toe zijn er van die dagen dat we graag iets willen doen met de kindjes maar dat de omstandigheden gewoon niet zo meewerken. Zo was het ook op deze zondag. De schoonouders waren in het kader van de verjaardagsviering van de man blijven slapen, de man zelf was geveld door buikgriep, zelf was ik ook wat gammel en het weer was onstuimig.

Op dit soort dagen maken wij graag gebruik van de fascinatie van de peuterzoon voor vliegtuigen en het feit dat we op 10 busminuten (of 15 fietsminuten) van het vliegveld wonen. Een bezoekje aan de vliegtuigen is eigenlijk altijd een succes. De peuterzoon vindt het heerlijk om naar de bedrijvigheid op platform van de vliegtuigen te kijken, de dreumesdochter heeft het woord ‘vliegtuig’ al enthousiast in haar vocabulaire opgenomen.

En dus vertrokken wij na een rustig ontbijt aan het eind van de ochtend richting Eindhoven Airport. Heel naïef laadde ik de dreumesdochter in de kinderwagen in de hoop dat ze zou gaan slapen. Laten we maar zeggen dat het leuk geprobeerd was. Vanuit de bus kon de peuterzoon zijn toekomstige school aan opa en oma laten zien en eenmaal op het vliegveld bleek het daar gezellig bedrijvig. De meivakantie is immers begonnen in deze regionen.

De peuterzoon weet inmiddels feilloos de weg naar het panoramaterras en ging heerlijk vliegtuigen kijken. Oma wilde wel op koffie trakteren, daar maakte ik dan weer optimaal gebruik van door bij de Starbucks mijn favoriete drankje te scoren. In het restaurant naast het panoramaterras kunnen de kindjes zich altijd heerlijk vermaken met de apparaten die daar staan. De peuterzoon rende uitgelaten in het rond, alle Thunderbirds speeltoestellen werden getest. De dreumesdochter knuffelde uitgebreid met Elmo en Pino en ‘reed’ fijn in de auto.

Zo waren wij mooi even de deur uit, hadden de kindjes veel plezier en genoten wij van het plezier van de kindjes (en de koffie). Best handig, zo’n back-up uitje. Ik kan het vliegveld aanbevelen. Zeker voor dreumesjes en peuters is daar hartstikke veel te zien!