Pre-vakantie shoplog

De man en ik hebben ons het gekke idee in het hoofd gehaald om deze zomer naar en in Ierland te gaan fietsen. En aangezien we bij onze verkenning naar de mogelijkheden een verblijf ergens in Ierland wonnen, gaan we het ook maar gewoon doen. Vandaar dat de voorbereidingen en voorpret inmiddels in volle gang zijn. We (ok, de man) boekten twee boten, regelden het gewonnen verblijf, oriënteerden ons op de te fietsen route, organiseerden een terugvlucht én dachten na over nog aan te schaffen spullen.

Gedurende ons rondje Nederland maakten we steeds gebruik van ‘Vrienden op de Fiets‘ voor onze overnachtingen. Deze keer willen we in principe zoveel mogelijk kamperen. Natuurlijk kunnen we best eens uitwijken naar een hotel of bed&breakfast, maar het slapen in een tentje maakt de beleving toch wel af. Nu hebben we best het één en ander aan spullen, maar helemaal compleet zijn we nog niet.

Vandaar dat we vandaag naar de Decathlon fietsten. Eerlijk gezegd is deze winkel een beetje tegen onze principes. Meestal roepen we dat goedkoop duurkoop is en ik wil ook niet al te hard nadenken over de omstandigheden waaronder de spullen uit deze winkel worden gemaakt. Aan de andere kant weten we gewoon echt niet zo goed of het kamperen gaat bevallen en het is toch ook jammer om dan een klein vermogen aan uitrusting te hebben uitgegeven.

We zijn ondanks onze bezwaren best heel aardig geslaagd. We kochten:

 • Opvallende fietshesjes (gedemonstreerd door de dreumesdochter)
 • Een lekker warme kinderslaapzak (de peuterzoon wilde er niet meer uit)
 • Een self-inflatable slaapmatje
 • Kussens
 • Een hardloopshirt en hardloopjackje (die heeft de man aan op de foto)
 • Het één en ander aan lichtjes voor op de fiets
 • Een bidon
 • Sokken voor de man
 • Een t-shirt voor de peuterzoon
 • Vieze energierepen en gelletjes (ook voor de man, ik blijf vooral uit de buurt)
 • En natuurlijk een toeter voor in de fietskar van de kinderen

Nu blijven er nog maar een paar dingen over die we moeten gaan aanschaffen. Namelijk een kar voor achter mijn fiets, we moeten alle spullen immers ook mee zien te krijgen. En we hebben nog het één en ander aan fietsbroeken (van die dingen met een zeem er in) nodig. Gek genoeg konden we daar niet voor slagen.

Leuk hoor, al die vakantievoorpret. Ik zou willen dat we morgen, of misschien beter voor de inpakstress, volgende week al op pad gingen. We moeten nog wel een tijdje wachten, want we nemen eind juli de boot vanuit IJmuiden. Maar tot die tijd vermaken we ons ook wel met de voorbereidingen.

3 Comment

 1. Annelieke says: Beantwoorden

  Vakantievoorpret is altijd leuk! Misschien dat je nog bij bekenden het een en ander kan lenen aan kampeerspullen? En ik vind Marktplaats ook een uitkomst.
  Kwam laatst nog info over fietsen in Noorwegen tegen, misschien een idee voor een volgende vakantie? 😛
  http://campaign.visitnorway.com/nl/fietsvakantie-in-noorwegen/norske-bygdeopplevelser/

 2. Huy says: Beantwoorden

  Toet! toet!! toet!!!

 3. Tineke says: Beantwoorden

  Wij doen al jaren fietsvakantie’s met een tentje van de decathlon. Ook haal ik daar mijn fietsbroekjes vandaan. Deze zijn namelijk iets korter dan normale fietsbroekjes zodat ik in de zomer gewoon een rokje of korte broek aan kan, zonder dat er een stuk wit been onderuit komt.
  Krijg trouwens weer meteen zin om een fietsvakantie te plannen…..
  Groetjes
  Tineke

Geef een reactie