De man is dus thuis deze week en het weer werkte -eindelijk- mee. Tijd dus om er op uit te gaan. In eerste instantie bedachten we om naar het oertijdmuseum in Boxtel te gaan. Maar bij nader inzien besloten we het dichter bij huis te zoeken.

In Eindhoven, op nog geen vijf minuten fietsen van ons oude studentenhuis, is namelijk een heus preHistorisch Dorp. Ondanks dat de man en ik nu al respectievelijk 16 en 10 jaar in de lichtstad wonen, waren we daar nog nooit geweest. Tijd om daar verandering in te brengen.

Het bleek een goed idee. Wat een leuke plek zeg. Daar in de Genneperparken ligt een heel dorpje in middeleeuwse en prehistorische stijl. We leerden over het leven in de middeleeuwen, over ridders en over bouwen in de prehistorie.

We mochten zelfs even meehelpen bij het maken van een Romeinse schuur. De schuur wordt op authentieke wijze gebouwd en de bezoekers kunnen houten ‘spijkers’ (ze heten anders, maar voor de peuterzoon en mijzelf dekt dit prima de lading) maken. Ook mag je helpen bij het bouwklaar maken van takken en boomstammen.

 
We hadden bedacht om eventueel ook nog een bezoekje te brengen aan het Van Abbe museum. Dat zal echter moeten wachten tot een volgende keer. We hingen veel te lang in het preHistorisch Dorp rond. Daar gaan we nog wel eens terug komen!