Sjonge… Ik schreef laatst heel enthousiast over de foodhallen in Amsterdam. Ik vond het zo’n leuk concept dat je bij verschillende tentjes je eten bij elkaar kunt scharrelen en dat dan met elkaar opeten. Vaak ook nog biologisch verantwoord. Helemaal leuk. 

En nu blijkt dus dat we hier in Eindhoven ook zoiets hebben. Gewoon op Strijp-S. Dan hoeven we geen twee uur onderweg, maar kunnen we gewoon een kwartiertje fietsen. Hoe fijn is dat. 

Natuurlijk is het menu in de vershal beetje anders, zo kwamen we geen oesters tegen, maar dat maakt het zeker niet minder. Het is qua ruimte ook wat kleiner dan in Amsterdam, daar staat dan wel weer tegenover dat ik het aanzienlijk kindvriendelijker vind. 

De kindjes konden op hun gemakje rondlopen in de open ruimte en artistiek verantwoord als Strijp-S is, viel er ook nog het één en ander te bekijken. En ik maakte me niet eens hele grote zorgen over de aanraakneigingen van de peuterzoon.

Samen met een stel vrienden aten we gezellig een broodje, een soepje en een wrap. Met natuurlijk een gezond sapje. We keken daarbij op een stukje van het parcours van de ladiesrun die vandaag gehouden werd. Respect voor alle rennende dames hoor, het was hartstikke warm.

Verder kletsten wij gezellig bij. De foodhal leent zich daar uitstekend voor. Ik vermoed dat wij er vaker gaan komen. Al is het alleen voor de blikjesfabriek, waar de man instantaan fan van werd.