Ja, we hadden dus een bruiloft. Een studievriend van de man ging trouwen en dat moest natuurlijk gevierd worden. We troffen al wat voorbereidingen, zo regelden we een auto (heel veel dank aan een medemamma hier in Eindhoven) en kochten accessoires in de vorm van een vlinderdas (vandaar die exercitie in de stad eerder deze week).

Sommige dingen bereidden we minder goed voor; ik kwam er de avond tevoren achter dat de jurk van de dreumesdochter echt aan de grote kant was (en regelde met dank aan een andere mamma een riempje voor er omheen) en het cadeau fixten we pas nadat we vertrokken (en we ontdekten bij thuiskomst dat het nog in de tas zat).

Zo’n bruiloft met kleine kindjes is een onderneming op zich. En ook wel zo’n grote onderneming dat ik het goed kan begrijpen dat mensen daar niet aan beginnen. Maar ja, ik heb eigenlijk niet echt een idee waar ik de peuterzoon en dreumesdochter zo’n hele dag in het weekend zou moeten onderbrengen zonder daar een halve wereldreis voor te moeten maken. Daarnaast zijn die twee van ons slaaptechnisch bepaald kieskeurig, en ik voorzie grote drama’s als ze dat zonder ons moeten doen.

 
Daarnaast werden de kindjes expliciet genoemd op de uitnodiging en dus namen we het hele spul mee. De peuterzoon ook met een strik en de dreumesdochter in haar te grote nieuwe jurk. Bij aankomst wilde de peuterzoon weer naar huis, hij had niet voorzien dat er zoveel mensen zouden zijn. Eenmaal ontdooid vond hij het toch leuk, er kon heerlijk gespeeld worden en er waren veel kindjes.

Van de ceremonie heb ik niet heel veel mee gekregen (het ‘ja’ heb ik gelukkig wel twee keer gehoord), de dreumesdochter ontdekte dat het een leuk spelletje was om naar de wc te gaan. Later die middag hebben we heerlijk gegeten en de kindjes leuk gespeeld. Het dessert- en bruidstaartmoment was een hoogtepunt voor de peuterzoon, maar het allermooiste was toch wel die auto.

  

’s Avonds was er ook nog een feest en zelfs daar waren we even. Na wat wandelen en voeden vielen beide kindjes in slaap en rond een uur of tien besloten wij af te taaien. Superleuke dag, met een prachtig bruidspaar. Ik vind het tof om de kindjes mee te nemen naar dit soort dingen, gewoon omdat ze erbij horen én omdat trouwen bij het leven hoort. Druk is het wel…