Je kunt er echt allerlei verzamelingen op na houden en ik geloof ook dat je daar met kinderen niet echt omheen kunt. De peuterzoon heeft inmiddels flink wat vliegtuigjes uit Planes verzameld en we waren de laatste tijd uiteraard druk met dinoplaatjes.

De man is sinds jaar en dag fan van LEGO minifigures. En toegegeven, ik vind ze ook wel erg leuk. Deze figuurtjes worden uitgegeven in series en je koopt ze in gesloten zakjes. Het zijn zogenaamde collectables. Naast al het speelgoed in huis, hebben wij inmiddels ook een rijtje LEGO-figuurtjes op een schilderij staan.

Logischerwijs is de peuterzoon, en in mindere mate de dreumesdochter, erg geboeid door deze collectie. Hij speelt graag met de poppetjes en zo af en toe gaan we op pad om de verzameling uit te breiden.

De laatste aanwinsten vind ik echt superleuk. We hebben nu tot grote vreugde van de dreumesdochter een heuse ballerina. Met stip het tofste poppetje van de collectie is echter de nieuwe ‘tribalwoman’. Een indianenmevrouw die een baby op haar rug draagt. Zo leuk!


Er is dit voorjaar nog een serie uitgekomen waar ik veel interesse in heb, een serie met Disney minifigures. Helaas heb ik die tot nu toe nog niet in een winkel gevonden. Als iemand ze tegenkomt of weet waar ik de losse zakjes (een hele doos is wat overdreven) kan kopen, houd ik me van harte aanbevolen.