Na al het geklaag over muggen en het slechte weer bedacht ik dat het wel eens tijd werd voor een blij-ei blogje. En vandaar dat ik tijdens mijn hardlooprondje liep te peinzen over dingen waar ik blij van werd. Tot mijn grote vreugde was het een hele klus want ik word van veel dingen blij. Daarom gewoon, heel blij, puntsgewijs. In volstrekt willekeurige volgorde.

  • Er mogen dan soms veel muggen binnenkomen, maar wij hebben echt zo’n heerlijk huis. En met al het binnenzitten van de laatste tijd realiseerde ik me dat dat toch wel buitengewoon fijn is. Het is niet supergroot, maar wel lekker praktisch en makkelijk op te ruimen.
  • Nog maar een paar weken en dan vertrekken wij, op de verjaardag van de nu nog peuterzoon naar het noorden. Gewapend met fietsen en een berg spullen gaan we per boot naar Newcastle. Daarvandaan gaan we dan door Engeland naar Ierland. Het verslag zal uiteraard te lezen zijn :). Ik heb er zo’n zin in!
  • De bijna-kleuter is bijna kleuter. Wat, in ons geval, inhoudt dat hij na de vakantie naar school zal gaan. Het einde van een tijdperk. Aan de ene kant zal het raar en wennen zijn, maar aan de andere kant lijken het nieuwe ritme en de tijd met de dan peuterdochter me heerlijk verfrissend.
  • Ik heb echt een superleuke vent en twee heerlijke kindjes!
  • Het is superschattig om te zien dat de peuterzoon dagenlang gelukkig is met een heel klein nieuw autootje. 
  • De avonden hier thuis worden inmiddels een stuk relaxter. Natuurlijk hebben we best nog wel eens een wakker kind, maar niet meer structureel ieder uur. Fijn, die ruimte.
  • Hoe tof is het dat ik met Care4moving aan de slag kan zijn zonder dat daar een al te grote verdiendruk achter zit.
  • Ons dinoplaatjesboek is vol vooral dankzij allerlei familieleden, vrienden en collega’s die met ons meespaarden.
  • Ik kreeg op één avond twee keer een dik compliment over hoe ik er uit zag. Zelf denk daar, het zal een vrouwenkwaal zijn, wel eens anders over. Best tof om te horen.

Nou, ik heb eigenlijk helemaal geen reden tot klagen! Er zijn echt nog heel veel meer dingen waar ik blij over ben. Toch vind ik een beetje klagen op zijn tijd ook erg lekker, dus die blogjes zullen wel zo af en toe voorbij blijven komen. Iemand nog leuke blije eiertoevoegingen?