Nog ruim twee weken en dan vertrekken we eindelijk naar Ierland. Ik kan echt niet wachten om lekker op pad te gaan hoewel ik toch ook al wel een beetje inpakstress heb. Want dat hele inpakken wordt met negen verschillende fietstassen en twee fietskarren gewoon ingewikkeld. Gelukkig hebben we er al wel flink wat ervaring mee.

Omdat het een onmogelijkheid lijkt om met twee fietsen, twee karren, twee kinderen én een bult bagage in de trein te gaan, hebben we mijn ouders bereid gevonden om de karren met een deel van de bagage alvast mee te nemen richting Uitgeest. Wij komen er dan zelf over twee weken met de rest achter aan zodat we vanuit Uitgeest naar IJmuiden kunnen fietsen. En daarvandaan vertrekt dan de boot.

Vandaar dat opa & oma langskwamen. Hartstikke gezellig, we vierden meteen hun koralen huwelijk (dat is 35 jaar, er mag gefeliciteerd worden) en ik haalde mijn fiets op die in reparatie was. En de eerste echte fysieke inpakactiviteiten waren een feit want die bagagekar moest worden ingepakt. Hij werd gevuld met tent, slaapzakken, matjes, lakenzakken, flightbags en hoofdlampen. En die hoofdlampjes moesten natuurlijk even getest worden. 


Tussendoor aten we ook nog pannenkoeken, stoeiden de kindjes met opa en bliezen bellen met oma. Zo is de inpakkop er af en hadden wij een gezellige dag!